Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
ledna

NEWINTAGE

CZECHDESIGN

zpět na výpis akcí
 
 

Lifestylová značka Newintage, která vznikla během workshopu pořádaném Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně a organizací Czechdesign.cz.

Začátek:01. 01. 70
Konec:16. 09. 12
Čas:11:00 - 18:00
Kategorie: kultura|design, galerie
 
Newintage je jméno značky vzniklé během workshopu, který pořádala Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně ve spolupráci s neziskovou organizací Czechdesign.cz a byl podpořen z projektu OPVK "Inovace studijních programů na Fakultě multimediálních komunikací,reg.č. CZ.1.07/2.2.00/28.0282“ v rámci mezioborové spolupráce a spolupráce s praxí. Zadáním bylo inspirovat se vintage stylem, jenž se prosazuje především v zahraničí, a zároveň vzít v potaz jedinečnost Zlína. V souvislosti s tím vytvořit osobitou filozofii nové společnosti a nabídnout produkty pocházející od nás – studentů designu.
 
Jako tvůrci jsme se nechali inspirovat především stylem a atmosférou 20. – 30. let 20. století. Naším cílem bylo zachovat kvalitu, tradici, luxus a spokojenost zákazníka, které jsou typické právě pro vintage styl. Současně jsme však chtěli naši práci kromě nostalgie obohatit také o nadhled, originalitu a nové technologie. Dále jsme celou kolekci výrobků – oděvů, šperků a doplňků, propojili motivem cesty a snu, který má symbolizovat Zlín za časů jeho největšího rozkvětu. V této době do něj lidé přicházeli s nadějí na lepší zítřky a toto město se tak pomalu stávalo metropolí, kdy místní výrobky dobývaly svět. Stejně tak vnímáme celou ideu jako cestu časem: přicházíme s něčím novým a neotřelým avšak ve starých souvislostech.
CZECHDESIGN
Tel: +420 777 611 426
Vojtěšská 3
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: