Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
srpna

Léto na Jungmaňáku s Lenkou Dusilovou

ČSOB Inspirace

zpět na výpis akcí
 
Tip

Na Jungmannově náměstí se vám představí Lenka Dusilová a Káča a Sára. Vstup zdarma.

Datum:01. 08. 13
Čas:18:30 - 21:00
Kategorie: kultura|koncerty
Na prázdninové čtvrtky jsme pro vás ve spolupráci s občanským sdružením Nerudný FEST a pod záštitou starosty Prahy 1 připravili sérii open-air vystoupení známých českých hudebníků. Pivo a limo na místě je samozřejmostí. Vstupné se nevybírá!

 

LENKA DUSILOVÁ
www.lenkad.cz

Lenka Dusilová začala s hudební kariérou už v 10 letech, kdy se představila na folkovém festivalu s básní Jiřího Wolkera, kterou sama zhudebnila. V roce 1988 nastoupila do legendárního pěveckého souboru Bambini di Praga. V letech 1991–95 byla frontmanka pražské rockové skupiny Sluníčko, se kterou vydala stejnojmenné album a v roce 1994 vyhrála hudební soutěž Marlboro Rock In. Kapela také zahájila hudební festival Open Air Gampell ve Švýcarsku. Akademie populární hudby v roce 1994 nominovala Lenku na cenu „Objev roku“. V letech 1994–97 spolupracovala se skupinou Lucie, s jejímž frontmanem (David Koller) po odchodu ze Sluníčka založila skupinu Pusa. Jejich skladba Muka byla nominována na cenu Anděl v roce 1996. V roce 2000 vyhrává cenu Anděl v kategorii „Nejlepší zpěvačka“. Od roku 2000 byla čtenáři hudebního časopisu Report opakovaně volena jako nejlepší zpěvačka roku. Poté, co se vydala na sólovou dráhu, začala Lenka Dusilová také spolupracovat s folk-rockovou skupinou Čechomor. Hostuje na jejím přelomovém albu Proměny, které produkoval skladatel Jazz Coleman a který o ní mluvil jako o „velkém talentu“. Duet Dusilové a Franty Černého z Čechomoru na úvodní skladbě alba se v roce 2001 usadil v hitparádách na několik měsíců a byl zvolen „Skladbou roku“ na udělování cen Anděl. Album Proměny se stalo platinové a získalo cenu Anděl za „Album roku“.

Support:

Káča a Sára
www.kacasara.tumblr.com

Menší ochutnávka:

ČSOB Inspirace
Tel: +420 224 284 568
Jungmannovo náměstí 767
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: