Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
06
července

Oficiální ozvěny MFF Karlovy Vary 2013

Aerofilms

zpět na výpis akcí
 

Výběr nejlepších filmů z letošního filmového festivalu ve Varech.

Začátek:06. 07. 13
Konec:14. 07. 13
Čas:16:00 - 23:30
Kategorie: kultura|kina

V sobotu 6. července se uzavře program 48. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. V ten samý den – již tradičně – začínají jeho oficiální Ozvěny v pražských kinech Aero a Světozor.

Fanoušci filmu, kteří se letos do Karlových Varů nedostali, případně tam některý z filmů nestačili vidět, tak mají opět jedinečnou příležitost zhlédnout výběr několika desítek snímků aktuálního ročníku.

Letos mohou vybírat z celkem 37 filmů z 11 programových sekcí. Přehlídka potrvá až do následující neděle 14. července.

Z mimosoutěžního Hlavního programu bude v Ozvěnách uveden zahajovací film festivalu Pěna dní, který na festivalu osobně uvedl režisér Michel Gondry, dále nový snímek Stevena Soderbergha Liberace! a český snímek Revival.

Nejprestižnější Soutěžní sekce bude v Praze zastoupena šesticí filmů. Za pozornost jistě stojí zábavný film Ať žije svoboda (Viva la Libertà), který se s vtipem strefuje do italské politické scény a na příkladu politika a jeho dvojníka srovnává diametrálně odlišné přístupy k životu a politice. Vizuálně sugestivní zpracování tíživého příběhu malého amerického městečka, vyrovnávajícího se s tragickou událostí, nabízí film Ptáče. Historickou lekci s prvky napětí, mystéria i grotesky připravil divákům režisér Ben Wheatley svým filmem Pole v Anglii. Ozvěny neopomenou ani jediného českého zástupce v hlavní soutěži, Hřebejkovy Líbánky, polskou biografii legendární cikánské básnířky Bronisławy Wajsové Papusza, či expresivní a osobitý film o excesech jednoho islandského poslance XL.

Všechny filmy uvedeme buď v češtině, nebo s českými titulky. Většina z nich bude navíc i „English friendly“ (v anglické verzi nebo v české verzi s anglickými titulky, či v jiné jazykové verzi s anglickými podtitulky – přesné informace najdete na našich webových stránkách). 

Časy projekcí: 

Aero - 18.00, 20.30 a 22.30 (změny 6., 12. a 13. 7.)

Světozor Velký sál – 16.00, 18.30 a 21.00 (změna 9.7.)

Světozor Malý sál – 18.00 a 20.30 

Program v kině Světozor zde.

Program v kině Aero zde.

Aerofilms
Tel: 224947566
Vodičkova 41, Biskupcova 1733/31
Praha
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: