Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
12
dubna

Kiwi Film Fest

Bio Oko

zpět na výpis akcí
 

První novozélandský filmový festival konaný v Praze.

Začátek:12. 04. 13
Konec:14. 04. 13
Čas:19:00 - 22:30
Kategorie: kultura|kina

Festival začne v pátek 12. dubna v 19 hodin českou premiérou vychvalovaného filmu KLUK, druhý hlavní film režiséra na vzestupu Taika Waititi.

KIWI FILM FEST přináší výběr nejlepších novozélandských filmů – 8 oceněných celovečerních a 6 oceněných krátkých. Pražské publikum se může těšit na vzrušující a různorodou směs filmů od NGATI, historicky prvního filmu napsaného a režírovaného Maorem, k drsnému, srdcervoucímu městskému dramatu KDYSI BYLI BOJOVNÍKY od režiséra Lee Tamahori. Také bude promítána okouzlující komedie OREL VERSUS ŽRALOK, debut Taika Waititi s Jemaine Clement známou z kultovního TV seriálu FLIGHT OF THE CONCHORDS v hlavní roli. Dále bude uvedeno působivé drama TŘINÁCTÁ KOMNATA jakož i ANDĚL U MÉHO STOLU režírovaný Jane Campion, mistrovský portrét života nejvýznamnější novozélandské spisovatelky Janet Frame. Nelze pominout i kooprodukční novozélandsko-samoanský film ŘEČNÍK, první celovečerní film natočený v samoánštině.

V sobotu odpoledne se budou promítat dva filmy vhodné pro děti – PÁN VELRYB, film, který získal cenu publika na Filmovém festivalu v Rotterdamu režírovaný Niki Caro a opakovaně KLUK. S cenou pouhých Kč 60,- za jak děti tak dospělé je to výhodná nabídka na sobotní odpoledne, která zaručeně pobaví celou rodinu.

Jedinečným rysem festivalu je zajímavá řada krátkých filmu od začínajících mladých filmařů, z nichž mnozí dosáhli úspěchu s oceněnými celovečerními a dokumentárními filmy. Většina těchto krátkých filmů, které doprovázejí hlavní program, se promítala buď v Cannes nebo na Filmovém festivalu v Berlíně nebo na nejprestižnějším evropském festivalu krátkých filmů v Clermont-Ferrand ve Francii.

Všechny filmy jsou v angličtině s českými titulky s výjimkou ŘEČNÍKA, který je v samoánštině s titulky jak v angličtině tak v češtině. Všechny vstupenky jsou za Kč 90,- s výjimkou promítání v sobotu odpoledne za Kč 60,-.

Program naleznete zde.

Bio Oko
Tel: +420 233 382 606
Františka Křížka 460/15
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: