Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
dubna

Festival Fotojatka 2013

Kino Aero

zpět na výpis akcí
 

Každoroční porce výběru z toho nejlepšího, co ve světě vzniká v tvůrčí fotografii, na plátně vašeho kina.

Datum:05. 04. 13
Čas:19:00 - 22:00
Kategorie: kultura|kina

Kromě dokumentárních snímků, zastoupených letos např. předními fotožurnalisty Sergejem Maximišinem (Rusko) či Tomaszem Tomaszewskim (Polsko), se diváci mohou těšit třeba na snímky Nicka Veaseye (Velká Británie), který se pomocí rentgenů dívá pod povrch věcí – od plastového kelímku po Boeing i s hangárem, nebo na oceňovanou sérii srovnávacích portrétů Jana Langera, který srovnává fotky stoletých Čechů s jejich snímky z mládí. Festivalu se zúčastní také klasik české dokumentární a konceptuální fotografie Jiří Hanke se vtipnou i melancholickou sérií Kladno.

Držitel World Press Photo za rok 2012, Kanaďan Donald Weber, zase představí svou vítěznou sérii autentických, mrazivých snímků z výslechů, v nichž hledá odpověď na otázku, do jaké míry se člověk nechá ovládat bezejmennou Mocí. Své místo v programu nalezne i výtvarná a konceptuální fotografie, třeba subtilní Skies (Oblohy) Akose Cziganye (Maďarsko), obydlené krajiny na pomezí města a přírody Alexandra Gronskyho (`) nebo postapokalyptické vize Johanna Ryno de Weta (Jihoarická republika) – a samozřejmě i humor, mimo jiné v podání hvězdy street fotografie Matta Stuarta (Velká Británie).

Kino Aero
Tel: 271771349
Biskupcova 87/31a
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: