Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Premiéra nové inscenace inspirované Shakespearovými sonety.

Datum:24. 04. 13
Čas:20:00 - 22:00
Kategorie: kultura|divadla

Tvůrčí trio Lucie Trmíková – Jan Nebeský – David Prachař se již potřetí v produkci Studia DAMÚZA vrací do prostoru Teatra NoD s novou inscenací inspirovanou Shakespearovými sonety. Vedle Davida Prachaře a Lucie Trmíkové, která je také autorkou scénáře, se v hlavních rolích Kabaretu Shakespeare představí Karel Dobrý a Miloslav König. Autorem hudby je světoznámý jazzman Emil Viklický, který premiéru osobně doprovodí na klavír.

Pro svou novou inscenaci Kabaret Shakespeare si autorka scénáře Lucie Trmíková vybrala Shakespearovy sonety v překladu Martina Hilského, které i po několika staletích inspirují a jejichž svébytný svět poskytuje prostor pro různé výklady. Hlavními postavami Kabaretu tak bude podivný a neobvyklý milostný trojúhelník stárnoucího básníka, mladého šlechtice a záhadné Černé dámy. V jejich setkání se zrcadlí konflikty unaveného stáří, bezstarostného mládí, lásky, nenávisti a žárlivosti. V hlavních rolích se vedle Trmíkové, Prachaře představí Karel Dobrý a Miloslav König. Ansámbl doplní hudebníci – kytarista Peter Binder a hráč na violu Matěj Kroupa. Autorem hudby k této inscenaci je světoznámý jazzman Emil Viklický, který premiéru sám doprovodí.

Projekt Kabaret Shakespeare vzníká v koprodukci Studia DAMÚZA a Teatra NoD. Premiéra tohoto projektu se uskuteční ve dnech 24. a 25. dubna od 20:00 v Teatru NoD.

Vstupenky v ceně 300 Kč a 180 Kč pro studenty, seniory a držitele karet ZTP a ZTP/P budou v předprodeji od 1. března v sítích Ticketportal, SMS Ticket a na pokladně v NoD každý všední den od 16 do 20 hodin.

NoD - Experimentální...
Tel: 111111111
Dlouhá 33
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: