Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Začněte prázdniny stylově!

doporučujeme | 27. 6. 2016

Konečně je tu konec školního roku a s ním začíná to opravdové léto. Startuje letňák ve Žlutých lázních i „americký“ poesiomat, který určitě využijete během rande.  Žít to bude letos nejen na náplavce, ale zdá se, že nově i pod viaduktem v Karlíně. 

FotorCreated%2828%29.jpg

Pondělí

Nedaleko centra otevřela nová kavárna a cukrárna, která vás spolehlivě zavede do Říše divů jak myšlenkami, tak kvalitou dortů, dalších dobrot a kávy. V Alence v Říši divů se zkrátka budete cítit pohádkově. Pozor jen na Srdcovou královnu!

 

Alenka v Říši divů

Netradiční Kavárna a Cukrárna vás zavede do Říše divů jak myšlenkami tak kvalitou...

Úterý

Legendární letní kino ve Žlutých lázních (které ovšem letos nebude s příchutí Aperolu) startuje legendárním filmem Pulp Fiction: Historky z podsvětí. Rozvalte se na lehátkách, podsedácích či dekách a užívejte. Vstup je zdarma.

 

Letní kino 2GIS ve Žlutých lázních

Žluté lázně

28.06. - 30.08.

Tahle vychytávka se bude hodit především pánům. Od teď už partnerce na schůzce nebudou muset recitovat básně, ale stačí, když ji vezmou na Mírák. Stojí tu totiž Poesiomat a recituje Allena Ginsberga, Lawrence Ferlinghettiho i Williama S. Burroughse.

 

Křest "amerického" Poesiomatu

Piána na ulici

28.06. 18:00

Čtvrtek

Čtvrtek patří dětem, takže pokud nějaké máte nebo znáte, podnikněte během odpoledne něco s nimi. Např. do ZOO mají jedničkáři vstup za korunu. Další tipy, kam s dětmi, najdete zde

 

Jedničkáři za korunu

Zoologická zahrada hl. m. Prahy

30.06. 09:00

Parkoviště pod Negrelliho viaduktem se na několik měsíců změní v příjemné místo pro trávení volného času a vy u toho můžete být hned od začátku. Chystá se swingová tančírna, koncert kapely Johannes Benz a chybět nebude ani dj nebo občerstvení.

 

Zahájení akce Léto pod viaduktem

Viadukt Kreativní

30.06. 16:00

Black Sabbath straší, že tohle je jejich poslední koncertní turné (ostatně také má název "The End"), takže radši vyrazte. Pár volných lístků ještě zbývá, bude to velké a možná také trochu smutné. Největší metalová kapela všech dob se loučí.

 

Black Sabbath

O2 arena

30.06. 20:00

Pátek

V létě to sice jistí letňáky, ale kdyby náhodou sprchlo, můžete na film do Bio Oka. Celý červenec se tu budou promítat zásadní filmové novinky uplynulé sezóny za pouhých 40 Kč. Jestli vám tedy něco uteklo, ještě máte šanci to dohnat.

 

Pražské filmové léto

Bio Oko

01.07. - 31.07.

Za dalším kulturním zážitkem vyrazte do Divadla na Perštýně. Tady prožijete romantický příběh stověžatého města a ponoříte se do kouzla malování světlem. Na plátně se  objeví ty nejkrásnější a nejvýznamnější památky města, a to vše dotvoří emotivní hudba a zvukové efekty.

 

Light Art Show

Divadlo Perštýn

01.07. - 31.08.

Milovníci divadla neplačte! V červenci začínají nejen divadelní prázdniny, ale i Letní shakespearovské slavnosti - openair zaměřený na dílo Williama Shakespeara. Premiéru bude mít hra Večer tříkrálový, ale zajít můžete i na Romea a Julii nebo třeba Hamleta.

 

Letní shakespearovské slavnosti

Letní shakespearovské slavnosti

01.07. - 03.09.

Divoké křepčení v rytmech balkánské a cikánské muziky se na oslavu začátku prázdnin více než hodí. Tentokrát se bude pařit venku ve Stromovce, kde svůj cirkus rozbalí nejen oblíbené slovenské DJ duo MALALATA, ale i jeho neméně oblíbení hosté – pražská kapela the Love Songs Orchestra a pražský DJ Le Petit Nicolas. 

 

Balkan Bashavel

Tiskárna na Vzduchu

01.07. 21:00

Novinky v kinech:

 

Než jsem tě poznala - Premiérový víkend

Forum Film Czech, s.r.o.

30.06. - 03.07.


 

Pařba v Pattayi - Premiérový víkend

Bohemia Motion Pictures

30.06. - 03.07.


 

Hra peněz - Premiérový víkend

FALCON a.s.

30.06. - 03.07.

Divadelní premiéry:


 

Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete

Letní shakespearovské slavnosti

28.06. 20:30


 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!