Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
září

Žižkov /// Tachovské náměstí

Zažít město jinak

zpět na výpis akcí
 

Auto*Mat Vás zve na sousedskou slavnost Zažít město jinak! Letos 21. září 2013 na více než 30 místech po celé Praze.

Datum:21. 09. 13
Cena:Zdarma
Čas:13:00 - 23:00
Kategorie: poznání|ostatní

Zažij Tachovské náměstí úplně jinak

13:00 – 14:00 Žižkov sobě: Od Sokola k elektřině - komentovaná prohlídka žižkovské sokolovny (budovy jedné z nejstarších pražských sokolských organizací, založené v roce 1872) a povídání o někdejší technologické chloubě, první elektrárny pro městské osvětelní ve střední Evropě (průvodce architekt Radim Gábor).

14:00 – 15:00 V pohybu - žižkovská exhibice vynikajícího city – parkurového týmu In Motion. Po akci si budou zájemci moci vyzkoušet triky, které jim předvedli profesionálové městské gymnastiky.

15:00 – 15:15 Můj soused guerilla - bleskové překvapení v Hustitské ulici.

15:15 – 16:15 Najdi a znič - cyklistická pouliční dílna, v jejímž rámci si bude každý moci v praxi vyzkoušet, kam až se dá rozebrat geniální stroj jménem bicykl. Úchvatné díly budou nabídnuty k rozebrání.

16:15 – 17:15 Předjeď Pepu - neoficiální závody žižkovským tunelem. Kdo bude v kopci z karlína rychlejší, než nejlepší člen týmu Bajkazylu?

17:30 – 18:30 Žižkov sobě - komentovaná prohlídka žižkovské sokolovny (budovy jedné z nejstarších pražských sokolských organizací, založené v roce 1872) a povídání o někdejší technologické chloubě, první elektrárny pro městské osvětelní ve střední Evropě (průvodce architekt Radim Gábor).

19:30 Kino v podchodu - veřejná projekce filmu Human scale (2012) dánského režiséra Andrease Dalsgaarda. Moto snímku shrnuje to, o co se všichni už léta snažíme: Středem města je člověk

22:00 Veřejný oheň - tradiční plamen v bubnu od pračky zapaluje Kontra, propagátor návratu otevřeného ohně do pražských ulic.

22:30 Live B-Crew - DJ’s posádky Bajkazylu najdou smysl života skrz sbírku starých elpíček, novinek a vykopávek.

Po celý den budou k dispozici stánky s občerstením (Bajkazyl, Gouranga sousedé, Jako doma), open air tělocvična, piano na ulici, skákací guma, kuličky i špačky. Zájemci se budou moci zapojit do výroby šperků z pet lahví (sdružení Arnika) nebo do interaktivní hry Pocity po city (Nadace Partnerství).

Organizátoři:

Hostel Lípa - originální žižkovský retro hostel rodinného typu, zaměřený na mladé cestovatele z celého světa. Útulný činžák, ozdobený stylovými solitérními kousky z 50. a 60. let je přednostně otevřen hostům, kteří jsou skutečně „na cestě“.

Bajkazyl Kulturák Žižkov - žižkovská pobočka první pražské dílny, vybudované pro všechny, kdo jezdí po městě na kole. Otevřený bar, originální dílna, půjčovna kol, recyklační bod, kulturní scéna. Místo postavené za účelem sdružování nejroztodivnějších postav pražské 

Kontakt: Michal Vronský, miguel32@volny.cz, 602 211 182

Zažít město jinak
Tel: 212 240 666
Tachovské náměstí
Praha 3, 130 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: