Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
září

Žižkov /// Biskupcova / Ambrožova

Zažít město jinak

zpět na výpis akcí
 

Auto*Mat Vás zve na sousedskou slavnost Zažít město jinak! Letos 21. září 2013 na více než 30 místech po celé Praze.

Datum:21. 09. 13
Cena:Zdarma
Čas:12:00 - 21:30
Kategorie: poznání|ostatní

Už podruhé můžete před Aerem v sobotu 21.9.2013 zažít město jinak, konkrétně bez aut. Od 12.00 do 21.30 se křižovatka Biskupcovy a Ambrožovy změní na prostředí velmi vstřícné ke všem chodícím a sedícím milovníkům volného prostoru. Celé odpoledne tady bude probíhat divadelně-filmovo-taneční program, který jsme připravili ve spolupráci se spřátelenými žižkovskými organizacemi. Chybět samozřejmě nebude ani bohatě vybavený venkovní Aerobar, navíc s vínovým workshopem od sympatických vinařů z Pas à pas. A komu by chyběly filmy, může si ve venkovním stanu vychutnat celodenní projekci z 16mm filmových kopií.

Přineste si před dům svůj nábytek a udělejte si pohodlí, v sobotu vám tady nic nehrozí. Potkejte se se svými sousedy a poznejte spřátelené podniky z okolí! Třeba Knihkupectví Kalen z Ohrady nebo květinářství Green-decor.

OUTDOOR PROGRAM

12.00 – 18.00

Aeroškola

Auta ze silnice ustoupí, aby je nahradili malí i velcí animátoři a dostatečně se vyřádili na volném prostoru. Celý den můžete přidávat svoje křídové otisky na silnici a my budeme všechno postupně animovat do společného klipu. Nebo si vyberte netradiční dopravní prostředek jako je třeba židle, krabice nebo koště, projeďte se nám před kamerou a my vás náležitě zpixilujeme.

www.aeroskola.cz

12.00 – 18.00

Rodinný klub Ulitka

Biskupcovu ulici proměníme na přistávací dráhu pro malá letadla, poháněná po vzoru rodiny Flinstonových lidskou silou. Těšit se můžete na slalom letadel a výrobu malých modýlků z papírových roliček. Děti, které si hrají, nezlobí a po splnění všech úkolů dostanou volný lístek na libovolnou sobotní pohádku v Aeru.

www.rkulitka.cz

12.00 – 18.00

Smaltovací dílna

Během dne budou moci především mladší z návštěvníků navštívit smaltovací workshop, na kterém si můžete vyrobit svépomocí smaltované šperky, .

15.00

Loco:Motion Company – Improvizace z Hrnce

Divoká improvizační jízda pro čtyři samohybná individua, hyperaktivního hudebníka a interpretující diváctvo.

www.locomot.com

16.00

Ulitej záhon

Přijde Vám křižovatka Biskupcova/Ambrožova poněkud tmavá a smutná? Přijďte si s námi zasadit trvalky a byliny, které dodá žižkovské zahradnictví Green-decor. Vytipovali jsme místa, kde se bude rostlinám dařit a jistě potěší nejedno oko.

www.green-decor.cz

17.00

Sympatičtí vinaři z Pas à pas, kteří zásobují Aerobar francouzskými víny, budou vyprávět o svých cestách do Francie, kde osobně testují každou láhev, kterou do Čech přivezou. Ochutnejte jejich víno s nimi.

www.pasapas.cz

18.00

Divadlo Ponec – Princezna

Princezne je 28 let, narodila se v LA, chtěla být zpěvačkou, ale nakonec řídí kosmetickou společnost po celé Kalifornii. Má ráda fitness a nenávidí nahotu ve filmu.

Jessica má problém s jídlem, i přesto že byla léčena na klinice v Ohiu kde také potkala Steva, který se léčil z maniodeprese. Byla to láska na první pohled. Prahu si zamilovali, ještě totiž nikdy nebyli v Maďarsku.

www.divadloponec.cz

19.00

Loco:Motion Company – Kismet

Sedm krátkých příběhů o nezvratném osudu, inspirovaných mimo jiné prací Piny Bausch. V magickém prostředí chrámu tančí sedm performerů příběhy o vášni, bolesti, shledání, opouštění a odpouštění.

www.locomot.com

20.30

Loco:Motion Company / Kateřina Eva Lanči – Improvizace s Kinectem

Počkáme si na tmu a rozvíříme tanec těla s vizuální technikou za doprovodu hudby.

www.locomot.com

INDOOR PROGRAM

15.00

Letadla

Děti, které se už dostatečně prolétly před Aerem, můžou zaparkovat v sále na projekci nové disneyovky.

18.00

Lidský rozměr

Nenechte ujít projekci nového dokumentu o vizionářském architektovi Janu Gehlovi a jeho kolezích, kteří se snaží navrhovat města jako místa pospolitosti a blízkosti. Chtějí je osvobodit od nadvlády automobilů a vytvořit tak prostor pro chodce a cyklisty.

20.30

Springsteen & I

Česká premiéra unikátního hudebního dokumentu z producentské dílny Ridleyho Scotta přináší pohled na hudební legendu Bruce Springsteena očima jeho fanoušků.

21.00 – 24.00

Afterparty v Aerobaru.

Zažít město jinak
Tel: 212 240 666
Biskupcova
Praha 3, 130 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: