Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
září

Karlín /// Negrelliho viadukt

Zažít město jinak

zpět na výpis akcí
 

Auto*Mat Vás zve na sousedskou slavnost Zažít město jinak! Letos 21. září 2013 na více než 30 místech po celé Praze.

Datum:21. 09. 13
Cena:Zdarma
Čas:13:00 - 19:00
Kategorie: poznání|ostatní

Trať galerií Praha – Karlín – Viadukt (19. – 21.9.)

Trať galerií Praha – Karlín – Viadukt chce upozornit na výjimečný potenciál a hodnotu Negrelliho viaduktu. Tento projekt CCEA se věnuje experimentování mezi uměním, architekturou a veřejným zájmem s cílem otevřít téma prostoru pro kulturu a pro město. Hlavní částí projektu se stanou výstavy a vernisáže s nimi spojené oslovených pražských galerií, kurátorů a umělců. Zapojení do Tratě galerií jsou A.M.180 gallery, Galerie Ferdinanda Baumanna, Divus, Drdova Gallery, Galerie NTK, Galerie Patricia Milano, Futura, MeetFactory a Tranzitdisplay, kteří pod jednotlivými oblouky viaduktu mezi ulicemi Křižíkova a Sokolovská vytvoří site-specific instalace. Některé z nich budou trvalého charakteru a Trať galerií tak bude mít i přesah přes určené tři dny trvání akce.

CCEA chce svým projektem možnosti Negrelliho viaduktu ověřit v praxi. Objekt se tak po dobu tří dnů 19. – 21. 9. 2013 otevře veřejnosti. Prostory oblouků budou sloužit pro galerie, projekce, bar, koncerty, dětské dílny, divadelní, taneční či kulinářská vystoupení. Skrze odborné exkurze vedené Richardem Bieglem (21.9. 15 00) a Vladimírem 518 (20.9. 17 00) a uměleckou interpretaci, přehlídku galerií a kulturní program si lidé budou moci vyzkoušet a zažít, jak je možné viadukt přeměnit. Součástí projektu je i architektonický workshop na téma budoucnost viaduktu. V sobota 21.9. se akce propojí se sousedskou slavností Zažít město jinak. Tento den bude patřit workshopům pro děti, vystoupení Pasi Mäkelä a Festivalu středoevropské hudby ve spolupráci s Easterndaze, kde vystoupí umělci z Polska, Maďarska a Slovenska. Bližší informace najdete na ww.ccea.cz a na fb/centre.for.central.european.architecture. Zveme vás na zahájení 19.9. v 18 00!

Program 21.9.

10 00 – 14 00 Karlínské Spektrum – umělecká tvůrčí dílna

10 00 – 13 00 Galerie GUD – Praha v mých očích – dětský workshop

14 00 Helena Čubová – Meškání v intermezzu – autorské čtení

+ Gala Lozynská violoncello

Josef Straka – Vlakové texty a texty psané ve vlaku – autorské čtení

15 00 Richard Biegel – prohlídka viaduktu

16 00 Sabotanic Garden (FIN/CZ) – hudební performance

17 00 Diskuze o budoucnosti viaduktu

18 00 Easterndaze presents:

Střed Světa live /Baba Vanga, CZ/ – koncert

S Olbricht live /Opal Tapes, HU/ – koncert

SILF live /Farbwechsel, HU/ – koncert

Shibuya Motors live /Atrakt Art, SK/ – koncert

Zažít město jinak
Tel: 212 240 666
Prvního pluku
Praha 8, 180 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: