Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Prague Nonverbal

Praha 7, Komunardů 30,

zpět na výpis
 
Prague Nonverbal

Mezinárodní festival nonverbálního divadla v Praze.

Kategorie: kultura|divadla

Prague Nonverbal je mezinárodní festival nonverbálního divadla konající se každý rok, vždy koncem května, který pořádá a zaštiťuje umělecký prostor La Fabrika, ve spolupráci s dalšími subjekty na Praze 7 v rámci projektu Art District (Alfred ve dvoře, Bio OKO, Jatka78, Studio Hrdinů, Centrum současného umění DOX).
Festival Prague Nonverbal je platforma pro soudobé nonverbální divadlo, které má silnou historii v osobnostech Ladislava Fialky, Ctibora Turby a Boleslava Polívky. V současné době se pantomima, klaunerie a groteska rozšiřuje o další žánry fyzického divadla a nového cirkusu. Pro novou generaci umělců je důležitá inspirace a konfrontace s mezinárodní scénou.

Dramaturgie festivalu se zaměřuje na pestrost žánrů a uměleckou otevřenost v současném nonverbálním divadle. Prague Nonverbal žánrově „neškatulkuje“, naopak hledá další směřování mimického divadla v propojení s tancem, cirkusovou artistikou, objektovým divadlem, maskami, s loutkami a vizuálním uměním.

Dramaturgie festivalu se nesoustředí na obnovování klasických forem pantomimy a klaunerie, naopak podporuje širší uplatnění nonverbálního divadla s velkým akcentem na interpretaci, progresivní autorskou vizi a vysokou úroveň hereckých a technických dovedností profesionálních umělců v tomto oboru.

V rámci programu představujeme profesionální produkce ze současné světové i domácí scény a dáváme prostor talentovaným mladým tvůrcům nonverbálního divadla.

Důležitým dramaturgickým jmenovatelem/pojítkem je humor.
V rámci festivalu je udělována cena SILENCE SPEAKS LOUDER významným osobnostem nonverbálního divadla.

Komunardů 30
Praha 7
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: