Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Elegantní Česko

, ,

zpět na výpis
 
Elegantní Česko

Móda. Chování. Společnost. Oživujeme to nejlepší z toho, co uměla tato země.

Kategorie:


Přemýšleli jste někdy o tom, co se může skrývat za starými šaty? Jaký osud, kdo je nosil, co prožíval? Co všechno nám móda může říct – o nás samých i společnosti, ve které žijeme? Náš multimediální projekt ELEGANTNÍ ČESKO má ambici oživovat to nejlepší z toho, co uměla tato země a její lidé. Pátrat spolu s vámi v nejen v zaprášených skříních po tom, co bylo duchaplné, propracované, chic. Zachraňovat staré poklady i navazovat a vytvářet moderní varianty.

“Hlavní osou bude webový videoseriál. Jeho epizody budeme psát společně v reálném čase – za spolupráce s experty i se všemi, které to bude bavit skrze sociální sítě či schůzky. Jde vlastně o neustálé dobrodružné hledání. Už teď jsme narazili na fascinující příběhy a jakmile se do toho pustíte, odkrývají se další a další. Chceme, aby vznikla online galerie toho, co najdeme. Takto můžeme společně vytvořit úplně nový obraz toho, co o minulosti víme. Zjistit neznámé souvislosti a zároveň se zamyslet nad tím, jak žijeme my. A třeba to ve finále bude vidět i na “živé galerii” v ulicích a na tom, jak se k sobě chováme. Nás to tedy poznamenalo hned při natáčení pilotu,” říká s úsměvem autorka projektu moderátorka a bývalá ředitelka divize ČT Nová média Pavlína Kvapilová.

Cílem projektu je také vytvořit mapu obchodů a salonů, které sázejí na dlouhodobost a kvalitu a kterých u nás přibývá – a bude jim sympatická filosofie Elegantního Česka. Je tak v souladu se současnou vlnou tzv. “slow fashion”.

Elegantní Česko tvoří tým talentovaných mladých tvůrců z různých sfér umění. Na projektu se bude podílet i producent Kryštof Šafer. V úvodních videích se objeví mimo jiné známá burleska (jinak studentka nových médií FF UK) Lady Mousellyca, dále Robert Wünsch či Kateřina Adámková. V budoucích epizodách se můžete těšit na velmi zajímavé osobnosti jako je například kavárník Ondřej Kobza, a další známé i neznámé tváře.

Pokud se zapojíte coby dárci se na Katalyzátoru, můžete se těšit na skvělou sestavu odměn – patří mezi ně například účast na party Česko tropí hlouposti v kině Lucerna, přijít na Elegantní letní koupání, možnost být na jeden den asistentem režiséra, získat roli, malou i větší a řada dalších. Další natáčení se plánuje na letní měsíce – hlavní část by tedy měla začít v září.


Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: