Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Irský Máj / Irský Máj

Praha 3, Koněvova 192, 13000

zpět na výpis
 
Irský Máj / Irský Máj

Komorní festival irské kultury konaný každoročně v Praze v prostorách Divadla v Celetné. Nabízí taneční, divadelní, hudební a další akce.

Kategorie: kultura|koncerty, ostatní

První víkend měsíce května se uskuteční v centru Prahy v Divadle v Celetné již 6. ročník festivalu Irský Máj / Irish May, který je mezinárodním komorním festivalem irské kultury. Ve třech dnech vám nabídne taneční, divadelní i hudební vystoupení, kterými vám přiblíží tradiční prvky irské kultury. Festival začne v pátek 6. 5. v 19.00 tanečním představením Pod jednou střechou VI. - Smaragdový ostrov, během kterého uvidíte choreografie devíti tanečních skupin a šesti sólistů. Na celovečerní taneční představení volně naváže Májová hudební kavárna – koncert irské tradiční hudby v podání předních českých muzikantů, během kterého můžete třeba popíjet víno v divadelní kavárně a užít si večer v irském duchu až do pozdních nočních hodin. Sobotní program festivalu bude zahájen rukodělným seminářem Májové dílny - Hedvábné šperky. U čaje či kávy si namalujete hedvábný šátek a vyrobíte náušnice z barveného hedvábí. Seminář je určený pro dospělé i šikovné děti od 12 let. V sobotu večer Vás čeká Večer irských gentlemanů, který zahájí Ochutnávka whisky klubu Whisky&Kilt Václava Routa. Poté Vás Májová hudební kavárna naladí na zlatý hřeb večera – koncert irsko-německé kapely Fleadh. Nedělní den je z velké části věnovaný rodinám s dětmi. Ranní program v Divadle v Celetné pod názvem Májový trojBOJ ukrývá výuku irských tanců, výtvarný seminář a hru o poklad Divadla v Celetné pro ty nejmenší návštěvníky. Rodiče si mezi tím mohou popovídat u kávy v divadelní kavárně. Po obědě se děti mohou těšit na loutkovou pohádku Obr Finn, která vypráví příběh o dvou obrech, jedné velké lásce, poloviční statečnosti a vzniku jednoho divu světa! Odpoledne rozezní Májovou hudební kavárnu harfa Jany Šouflové, kterou vystřídají opět čeští muzikanti s irskými tradicionály. Večer se s vámi rozloučíme hororově laděnou Večeří s irskými autory–literárním čtením knihy Dracula od Brama Stockera. V průběhu celého festivalu pak budou v divadelní kavárně vystaveny fotografie irské krajiny od fotografa a novináře Michala Kupsy.

Koněvova 192
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: