Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
11
října

4 + 4 Dny v pohybu

Čtyři dny o.s.

zpět na výpis akcí
 

18. mezinárodní festival současného umění.

Začátek:11. 10. 13
Konec:19. 10. 13
Čas:19:00 - 23:59
Kategorie: kultura|divadla, klasika, ostatní, hudba

Festival 4+4 dny v pohybu letos ozdobí řada pozoruhodných divadelních inscenací a choreografií ze zahraničí, které nabídnou jak reflexi aktuálních společenských témat, tak i uvolnění a humor.

Festival proběhne na následujících místechPalác U Stýblů, Divadlo Archa, Nová scéna Národního divadla, ORCO,  Baráčnická rychta, Studio Alta.

Dokumentární divadelní představení Alexis, Greek Tragedy v podání slavného italského souboru MOTUS Vás utvrdí, že i divadlo  funguje jako lakmusový papírek společnosti, a to jak formou politické angažovanosti, tak poetické obrazotvornosti. Nejnovější produkce Alexis, Greek Tragedy ukazuje na základě novodobé Antigony tragické obrazy a rebélii mládeže v současném Řecku. 

Mezinárodně úspěšný indický taneční soubor ATTAKKARI CENTRE FOR MOVEMENT ARTS je jedním z neprogresivnějších uměleckých tanečních divadel a souborů v Indii. Představení AadhaaraChakra a Dancelogue nabídne originální taneční zvukovou a filmovou exkurzi do imaginárního světa indických vesnic, tržišť i rušných městských ulic. Kolektivní a rituální zkušenost. Vzpomínky a obrazy napříč časem i prostorem nabízejí výjimečnou vizuální podívanou prezentující pro „západní civilazaci“ zdánlivě nesmyslný konflikt vnímání tradičního a současného tance. Jedná se o historicky první uvedení indického uměleckého souboru na festivalu 4+4 dny v pohybu.

Choreografie VICTOR v produkci známého belgického divadla CAMPO je první uměleckou spoluprací výjimečných umělců Jana Martense a Petera Seynaeve. Intimní taneční duet muže a dítěte. Jeden má za sebou dlouhou cestu, ten druhý touží být dopělý, jak nejrychleji to jen jde. Křehká hra svalů i silová hra nerovných možností. Malý příběh o velkém a čestném, silném a nevinném, ale především o touze po blízkosti.

SUPERAMAS je mezinárodní umělecký kolektiv, který od svého vzniku v roce 1999 cestuje po celém světě se zcela originálními uměleckými projekty, ve kterých brilantně kombinuje autorský film, choreografie, divadlo, soap operu a živou hudbu. Superamas v nejnovějším projektu THEATRE se tentokrát zaměřili na pomyslnou křižovatku výtvarné perspektivy renezančních malířů a průkopníků 3D technologie ve 21. století. Autentické a fiktivní příběhy v imaginárním světě a prolínání skutečností s virtuální realitou je návratem a komediální reflexí „arabsko – západního“ vnímání světa.

Každoročně se festival podílí i na vzniku nových projektů, jejichž premiéry jsou nedílnou součástí festivalové dramaturgie. V letošním roce tak festival uvede premiéry českých progresivních souborů a umělců jako 420 PEOPLE, VERTE DANCE, VOSTO5, SECOND HAND WOMAN, LUCIE KAŠIÁROVÉ & VANDY HYBNEROVÉ a ŽANA LOOSEHO. 

Kompletní program najdete zde

Informace o vstupném zde.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: