Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Zdrojovna

, ,

zpět na výpis
 
Zdrojovna

Projekt Zdrojovna se soustředí především na myšlenku trvale udržitelného rozvoje.

Kategorie: lifestyle|

Vycházíme ze zkušenosti, že část společnosti žije v nedostatku, zatímco jiná část oplývá přebytkem. Chceme přispět k větší rovnováze tím, že vytvoříme prostor vhodný pro přetváření odložených věcí a setkávání lidí, aby věci mohly najít své nové majitele.

Na workshopech Zdrojovny využíváme odpady (tj. předměty určené k likvidaci) jako výchozí materiál k tvorbě nábytku, doplňků či šperků. Tímto přístupem chceme vést návštěvníky k šetrnému nakládání s odpadovými materiály a znovuvyužití starého vybavení, čímž redukujeme vznik odpadu.

V současnosti Zdrojovna v prostorách Autonomního sociálního centra Klinika na Žižkově provozuje tzv. freeshop, tedy vlastně takový„obchod“ bez peněz. Co vám doma překáží, přinesete. Co se vám zalíbí, to si odnesete.

Projekt Zdrojovna se soustředí především na myšlenku trvale udržitelného rozvoje. Chceme neformálním způsobem přivést návštěvníky k aktivnímu zájmu o otázky trvale udržitelného rozvoje a obecně k aktivnějšímu zájmu o otázky ekologie a ochrany životního prostředí.

 


Navigovat
MHD

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: