V prostoru Manifesta na Andělu najdete nyní i ukrajinskou restauraci. Provoz restaurace pomůže hned několika rodinám.
Na začátku března Manifesto přišlo s výzvou podpořit otevření restaurace ukrajinského šéfkuchaře, šéfkuchařky, podnikatele či podnikatelky. Přihlásilo se dvanáct zajímavých a talentovaných uchazečů a mezi nimi se prosadila se svým konceptem Anna Temnenko, pro kterou otevření restaurace s názvem Barva v Manifestu znamená realizaci jejího i rodinného snu.
V restauraci Barva uvidíme pravidelně nejenom Annu, ale i její maminku a zaučovat se zde bude i mladší sestra. Na ostatní místa se přihlásily ženy, které našla na sítích Telegram a Facebook.
Ve svém menu chystá tradiční i rodinné recepty z různých oblastí Ukrajiny. Na své si přijdou nejen milovníci východních chutí. Cenové rozpětí ukrajinských specialit bude od 129 do 209 Kč.
Top 5 tradičních jídel restaurace Barva:
Boršč klasický | Jeho ingrediencemi jsou cibule, mrkev, červená řepa, brambory, zelí a vepřová žebra. Bude podáván s pomazánkou ze sádla a s pampuškou s česnekovým máslem nebo černým chlebem.
Boršč veganský/vegetariánský | V něm nesmí chybět cibule, mrkev, červená řepa, brambory a zelí. Bude podáván ve formě krémové polévky s veganskou či klasickou zakysanou smetanou, jarní cibulkou a s krekry z černého chleba.
Speciální letní nabídka | Svěkoľnik: Studená polévka se připravuje z červené řepy, salátové okurky a brambor. Bude podávána s rozříznutým vejcem, jarní cibulkou a zakysanou smetanou (na výběr vegаnská/klasická).
Varenyky (vegаnské/klasické) podávané se zakysanou smetanou a smaženou cibulí. | Porce obsahuje 8 ks
Syrnyky z tvarohu | Porce obsahuje 3 ks
Praha, 15000
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

Přinášíme vám tipy na 13 dalších míst v Praze a okolí, kam se můžete společně vypravit za okřídlenými, ozubenými, čtyřnohými nebo třeba chlupatými tvory.