Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Motiko Mochi

Praha, Plzeňská 8, 15000

zpět na výpis
 
Motiko Mochi

Dokonalá kombinace krémové zmrzlinové náplně s různými druhy ovoce, ořechů nebo čokolády, obalená v jemném rýžovém těstíčku.

Telefon:776 045 771
Kategorie: gastro|cukrárny a lahůdky, gastro prodejny

Vše začalo před 2000 lety, kdy se v Japonsku začala pěstovat rýže a z té se zanedlouho zrodilo Mochi. Malé, mistrovské dílo, které kombinuje tradiční plodinu rýži a preciznost japonských mistrů. Mochi se připravovalo při příležitosti náboženského obřadu “mochitsuki” a po dlouhou dobu se jej mohli účastnit pouze císař a šlechtici.

Mochi se stalo symbolem štěstí a naděje.

Později se výroba mochi stala celonárodní tradicí a během oslav Nového roku Japonci z celého světa při mochitsuki vyrábí mochi. Postupně se mochi začalo rozšiřovat do celého světa a velmi brzo se dočkalo ohromného úspěchu i mimo Asii. Ve Spojených státech amerických se zmrzlinové mochi stalo obrovským hitem.

Mochi se vyrábí ze speciální lepkavé rýže, která se během procesu napařování a drcení mění v těsto, které se plní tradičními sladkými náplněmi. Mochi vyrobené touto technikou je měkké a jeho delikátní chuť se vám rozvine v ústech po prvním zakousnutí.

Avšak nejoblíbenější a celosvětově známé je zmrzlinové mochi, které se stalo vysoce návykovým trendem ve všech světových metropolích.

Dokonalá kombinace krémové zmrzlinové náplně s různými druhy ovoce, ořechů nebo čokolády, obalená v jemném rýžovém těstíčku je malým kouskem štěstí, které mochi představuje.

Nyní jsme mochi přivezli k nám, abyste i vy mohli ochutnat tento kousek štěstí.

Plzeňská 8
Praha, 15000
Navigovat
MHD

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: