Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
29
dubna

Red Dress Run Prague 2018

Život 90

zpět na výpis akcí
 

Poběžte s námi v červených šatech pro dobrou věc!

Datum:29. 04. 18
Cena:200 Kč
Čas:16:00 - 18:00
Kategorie: sport|běh a kolo

Červené šaty jako běžecký úbor? Ano! 29. dubna 2018 se v centru Prahy poběží již III. ročník charitativně-recesistické akce Red Dress Run. Charitativní běh v červených šatech na podporu seniorů v nouzi pořádá česká odnož mezinárodního běžeckého klubu Hash House Harriers (HHH), ve spolupráci s neziskovou organizací Život 90, která pomáhá seniorům a jejich blízkým. Právě na podporu Senior Telefonu Života 90 – linky důvěry pro seniory - poputují prostředky ze startovného i sbírky, která se bude konat v den běhu. 

Trať dlouhá tři kilometry povede centrem Prahy a zúčastnit se jí může každý, kdo chce podpořit dobrou věc. Start je v 16.00 hod. od sídla Života 90, Karoliny Světlé 18, Praha. Základní startovné: 200 Kč.

Startovným podpoří účastníci běhu provoz Senior telefonu, na kterou ročně volá přes 15 000 seniorů v nouzi. Jedna minuta provozu stojí 5 Kč. Nejčastějším problémem, se kterým se senioři svěřují, je samota, výjimečné nejsou ani případy týrání a zanedbávání péče. 

Trať dlouhá asi tři kilometry povede ze sídla Života 90, ulice Karolíny Světlé 18, přes Karlův most, Kampu a Most Legií zpět do ulice Karoliny Světlé. Startovným uhradí zájemci konkrétní počet minut provozu Senior Telefonu, a to jak na portále darujme.cz. tak hotově na místě – v sídle Života 90. Sraz účastníků běhu je v 16:00 hod. v sídle Života 90, kde bude k dispozici šatna k převlečení se do červených šatů a uložení věcí. Celá akce bude probíhat v českém a anglickém jazyce.


O Životě 90
Život 90 je nezisková organizace založená v roce 1990 s cílem umožnit seniorům žít plnohodnotný život tam, kde to mají rádi – doma. S tímto cílem vede i své aktivity – je provozovatelem Senior telefonu (800 157 157), bezplatné linky důvěry pro seniory v ČR. Poskytuje také Tísňovou péči Života 90, bezplatné poradenství nebo široké spektrum aktivizačních programů. Ve svém pražském sídle provozuje Odlehčovací centrum Života 90 a Divadlo U Valšů.

Život 90
Tel:
Karoliny Světlé 18
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: