Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Galerie umění pro děti GUD

Praha 1, Nám. Franze Kafky 24/3, 110 00

zpět na výpis
Tip
   
Galerie umění pro děti GUD

Galerie umění pro děti GUD, interaktivní a zábavná galerie, se nachází v centru Prahy. Děti se v této galerii stávají samotnými tvůrci.

Telefon:732 513 559
Kategorie: pro děti|Kultura, Kreativita

V samém centru Prahy zahájila v březnu 2012 svou činnost nová galerie, která je zaměřená především na děti a na ty, kteří stále rádi pracují s vlastní fantazií a nebojí se tvořit. Děti – “diváci” se v této galerii stávají i “tvůrci”.

Děti jsou v GUD nejen těmi nejdůležitějšími návštěvníky, ale také specifickými "partnery" umělců a "spolutvůrci" exponátů. Vystavená díla nemají definitivní podobu. Umělci od počátku koncipují pro tuto galerii své instalace tak, aby na nich děti mohly dále aktivně pracovat, prožily si použitý materiál, zkusily si výtvarnou techniku, rozvíjely náměty svou fantazií, intenzivně zapojily všechny smysly.

Je prokázáno, že z toho, co člověk uskutečňuje vlastní činností, tedy i hmatem, si může zapamatovat téměř dvojnásobně více nežli při pouhém zrakovém vjemu. Proto se děti - "diváci" v této galerii stanou i zároveň "tvůrci".

Nám. Franze Kafky 24/3
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: