Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Občanské sdružení Zaedno

Praha 4, Na Sádce 1745/9, 149 00

zpět na výpis
Tip
 
Občanské sdružení Zaedno

Občanské sdružení ZaednoObčanské sdružení Bulharů a přátel Bulharska v ČR

Telefon:603103928
Kategorie: kultura|ostatnípro děti|Kultura

Občanské sdružení Bulharů a přátel Bulharska v ČR Zaedno je dobrovolná, nevýdělečná a nepolitická organizace. Hlavním cílem sdružení je rozvoj multikulturní společnosti v České republice a vedení společnosti k větší toleranci a porozumění. Dále také udržování krajanské soudržnosti a spolupráce s dalšími menšinovými organizacemi. Prostředkem k dosažení těchto cílů je organizování kulturních a vzdělávacích akcí a vydávání publikací s bulharskou a multikultrní tématikou. Sdružení se také zabývá otázkami závažných problémů dnešní doby, jako jsou lidská práva, životní prostředí a udržitelný rozvoj. Spolupracuje s dalšími neziskovými organizacemi v ČR i Evropě a organizuje kulturní aktivity. Tímto přispívá k vyvolání veřejné diskuse a tímto k dosažení cílů. Předsedou sdružení je Todor Ralev. Sdružení působí od roku 2002. Bulharská a multikulturní tématika Občanské sdružení Zaedno organizuje kulturní, informační, vzdělávací a zábavní akce s bulharskou a multikulturní tématikou, na kterých ukazuje rozmanitost bulharské a balkánské kultury. Napřiklad výstavy, taneční semináře, informační přednášky, soutěže, kurzy a kulturně-společenská setkáni. Občanské sdružení Zaedno má dlouholetou tradici a zkušenost s organizací a realizací podobných akcí. Tyto akce jsou sledované a hojně navštěvované. Zaedno je známé tím, že pořádá akce, které jsou zajímavé jak pro Bulhary, tak i pro Čechy a často i pro lidi z dalších etnických skupin a pro cizince pobývající v Praze. Akce jsou pestrobarevné a pozitivně laděné, může se do nich zapojit celá rodina, často se počítá i s účastí publika formou soutěží, her nebo kvízů. Jeden s nejznámějších a hojně navštěvovaných projektů sdružení je Trifon Zarezan, bulharský ples a svátek vína. Taneční Soubor Bulgari při OS Zaednoje soubor mladých lidí zabývajících se bulharským lidovým tancem. Jeho vedoucím je Todor Ralev. Soubor existuje od roku 2003 a má za sebou řadu vystoupení, seminářů bulharského lidového tance apod. Lidská práva, životní prostředí a udržitelný rozvoj Od roku 2012 sdružení spolupracuje na organizaci české edice filmového festivalu Millenium. Festival Millenium je unikátní mezinárodní akce, které se účastní nezávislí filmaři dokumentárních filmů z celého světa. Centrála festivalu je v Bruselu a filmy zde promítnuté pak putují do dalších zemí Evropy. Program se zabývá otázkami lidských práv a některých závažných problémů dnešní doby.

Na Sádce 1745/9
Praha 4, 149 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: