Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Koupaliště Vyžlovka

Praha, Ke koupališti 118, 281 63

zpět na výpis
 
Koupaliště Vyžlovka

Přírodní koupaliště Vyžlovka je zajímavým místem pro relaxaci, sportovní činnost, různé druhy zábavy a také ideální prostředí pro děti.

Telefon:773155335
Kategorie: zábava|sport|vodní sportypro děti|

Areál koupaliště otevřen denně od 10h – 18h podle počasí
Cena: 30 Kč / den dospělí, 15 Kč děti
Permanentky: dospělí 300 Kč, (vyžlovkské) děti do 18 let 50 Kč, důchodci 200Kč, rodiče (vyžlovských) dětí jako doprovod 50 Kč.

Kiosek otevřen v sezoně denně od 9:00 do 22:00 hod.

Platí zákaz vodění psů do areálu!

Na příjemném a klidném místě u břehu Vyžlovského rybníka je možné (kromě koupání a slunění) zahrát si ping-pong, šipky, fotbálek, plážový volejbal, kuželky či kroket.

Zásluhou občanského sdružení Vyžlovka pro děti se v roce 2006 na pláži vybudovalo dětské hřiště (dětský koutek) a díky iniciativě KC Liščí pětka – výtěžku z prodeje mediálně známého kalendáře „Vyžlovka a její krás(k)y“, má areál od roku 2009 nové beachvolejbalové hřiště. Možností, jak zde trávit volný čas, je tedy vskutku požehnaně.

Samotné koupání je pak umožněno v chovném rybníku Vyžlovský s písečným a jen velmi zvolna se svažujícím břehem (vhodné pro děti). Jelikož je rybník určen především pro chov ryb, nelze v něm chemicky upravovat vodu. Ta je však pravidelně podrobována důkladným rozborům – aktuální situaci si můžete ověřit např. na webu Krajské hygienické stanice.

Koupaliště je orientováno na jih, takže zde rozhodně není o sluneční paprsky nouze. Dostatek míst je však i ve stínu stromů – zkrátka, vybere si každý si vybere. Z travnaté pláže se navíc naskýtá nádherný pohled na okolí, především na lesy Národní přírodní rezervace Voděradské bučiny. V areálu samozřejmě nechybí ani sprcha na břehu rybníka.

Koupaliště Vyžlovka tedy představuje téměř ideální místo pro odpočinek v přírodě, na dosah hlubokých lesů a jen několik km od hlavního města. Parkování je před vstupem do areálu zdarma a pokud nechcete brát auto, dostanete se sem pravidelnými příměstskými linkami PID ze stanice Praha-Háje č. 381, 382 a 387.

Ke koupališti 118
Praha, 281 63
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: