Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Papírna - Zoo Praha

Praha 7, U Trojského zámku 120/3, 171 00

zpět na výpis
 
Papírna - Zoo Praha

Zájemci z řad návštěvníků zoo si mohou v naší Papírně zkusit vyrobit papír podle tradiční receptury.

Kategorie: pro děti|Kreativita

Během zážitkového programu se naučí čerpání papíru pomocí síta a následné vysušení budoucího archu včetně lisování. Odnést si tak mohou vlastnoručně vyrobenou obálku. Během programu se účastníci dozvědí mnoho zajímavostí nejen z dlouhé historie výroby papíru.

Výroba papíru ze sloního trusu má dlouhou tradici například na Srí Lance. Z neobvyklého ručního papíru s originální strukturou a potiskem se zde vyrábějí drobné dárkové předměty, například dopisní papíry s obálkami, záložky atd. Papír ze sloního trusu si nyní můžete vyrobit i v Papírně v Zoo Praha (stáhněte si minimapu).

Stane se nejen jedinečným dárkem, ale také krásnou vzpomínkou na návštěvu zoo. Možnost vyzkoušet si vlastnoruční výrobu papíru je navíc zajímavým setkáním s tradiční ruční prací našich předků. Ruční papír se dá vyrobit z nejrůznějších surovin. Využít lze dokonce sloní trus, nebo přesněji vlákninu, která je v trusu obsažená. Od roku 2016 si můžete část výrobního procesu vyzkoušet i v areálu pražské zoo.

Sloní papír a výrobky z něj připravuje pražská zoo ve spolupráci s Ruční papírnou Velké Losiny – jedním z nejstarších doposud pracujících podniků svého druhu v Evropě a jedinou ruční papírnou v Česku. Klikněte zde a seznamte se blíže s unikátní papírnou, která funguje bez přerušení již více než 400 le

U Trojského zámku 120/3
Praha 7, 171 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: