Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

ProART o. s.

Praha 6, Patočkova 51, 16900

zpět na výpis
 
ProART o. s.

Občanské sdružení pro umění

Kategorie: kultura|ostatnípoznání|workshopy

Historie ProART

Občanské sdružení ProART jsme založili ve snaze nadále a aktivněji rozvíjet myšlenku festivalu Tanec Terezín, který jsme tak úspěšně odstartovali v červenci 2004 v Praze (Tanec Terezín v Praze). Po premiéře projektu "Gabriel Lion 2004" v Terezíně bylo rozhodnuto, že festival se musí z technický důvodů uskutečnit jinde. Právě nemožnost vrátit se do duchem naplněných prostor kolonie současného umění (M.E.C.C.A.) ve městě Terezín v nás vyprovokovala touhu zkusit to jinak a nevzdat to. Podobně jako v Gabrielu Lionovi, kde jsme ztvárnili podle Franklovy předlohy téma holocaustu - pevná vůle přežít je hnací silou i pro nás.

Filozofie ProART

Naší filozofií je propojování rozlišných divadelních žánrů v jeden celek, resp. boření hranic mezi jednotlivými uměleckými odvětvími a samotnými umělci. Probudit zájem tanečníka o herectví, zpěváka o tanec se zdá i v dnešní době nadále tvrdým oříškem. Stále stoupající interpretační kvalita a konkurence v divadelním světě však vystavuje všechny umělce stále větším požadavkům a nárokům na jejich technické, intelektuální a spirituelní kvality a schopnosti. Cílem snažení ProART je proto vychovat všestranného divadelního umělce širokého výrazového rejstříku a nadžánrových dovedností. Z opačného pohledu je naší motivací přiblížit českému laickému publiku na vysoké úrovni práci tanečníků a mezinárodních choreografů moderního a současného tance. Tedy naučit se dívat na tanec jinak, než-li z pohledu baletního konzervativního diváka či naopak odborné a intelektuální taneční veřejnosti.

„Zvolme umění jako prostředek komunikace. Naučme se promlouvat tělem v tanci, svým hlasem se dotknout pocitů druhého, herectvím odrážet sny a fantazie našich životů, ve fotografii zachycovat okamžiky a úlomky času, či namalovat radost z blízkosti druhého člověka. Chceme nabídnout mladým lidem možnost setkání a společného tvoření.“

Patočkova 51
Praha 6, 16900
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: