Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Zažijte Evropu - expozice o Evropské unii

Praha, Národní třída 10, 11000

zpět na výpis
 
Zažijte Evropu - expozice o Evropské unii

Interaktivní expozice Evropské unie vám umožní seznámit se s evropskou demokracií hravou formou.

Kategorie: poznání|ostatní, centra

Projekt odstartuje po Velikonocích, tedy v úterý 2. dubna 2024.

*****

Navštivte nás v Praze! Poznejte blíže, jak funguje Evropská unie a jak rozhodnutí přijatá Parlamentem, Komisí a Radou ovlivňují náš život. Poslechněte si příběhy občanů, jako jste vy. Vyprávějí v nich, jak politiky EU mění jejich každodenní život. Zjistěte, jak vy sami můžete něco změnit, a povězte nám, co si myslíte. Vyfotografujte se v našem fotokoutku a pošlete svým přátelům inspirativní vzkaz.

Staňte se na chvíli poslankyní nebo poslancem Evropského parlamentu!

Pokud studujete na střední nebo vysoké škole nebo nás navštívíte s větší skupinou přátel, můžete si zahrát naši simulační hru a sami si vyzkoušet, jak se přijímají rozhodnutí na úrovni EU. Přibližně dvě hodiny budete vystupovat v roli poslance nebo poslankyně Evropského parlamentu. V rámci hry můžete diskutovat a vyjednávat a také hlasovat o směrnicích EU. Hra je k dispozici pro skupiny od 16 do 32 osob a je třeba ji rezervovat předem na webových stránkách. Nemůžete interaktivní expozici Europa Experience navštívit osobně? Simulační hru si můžete zahrát i virtuálně v rámci digitální prohlídky Evropského parlamentu.

Národní třída 10
Praha, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: