Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Praha Karla IV. - středověké město

Menu
náš tip
02.12. do 30.06.
09:00 - 20:00
Dům U Zlatého prstenu
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
Praha Karla IV. - středověké město

Otevřeno: Od 12. května 2020 denně kromě pondělí  9–18 hod. Provedeme Vás Prahou Karla IV. novou expozicí v domě U Zlatého prstenu

 
Cena: 180 Kč
 
Dům U Zlatého prstenu
Týnská 630/6
100 00, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Expozice přibližuje Karlovy představy i vlastní realitu proměny pražského souměstí. Virtuální i hmotové modely významných karlovských založení, zástavby celé aglomerace, kamenného mostu a dalších staveb ukazují podobu metropole, proměněnou úsilím Karla i ostatních lucemburských panovníků.

Nahlédneme do středověkého města pomocí hmotových a virtuálních rekonstrukcí důležitých pražských míst i jednotlivých staveb Virtuální prezentace seznamují se způsobem městské správy i stavbou středověkého mostu.

Dramatická zastavení přibližují atmosféru města, jeho života a některých událostí, Karlovo narození, jeho příchod do Prahy v roce 1333, korunovaci i pohřeb.

Videomapping na modelu celého pražského souměstí a modelu Karlova náměstí s blízkým okolím představuje stavební a urbanistický rozvoj města v průběhu 14. století.

Samostatnou částí expozice je samoobslužná herna, která dětským návštěvníkům nabízí možnost na vlastní kůži proniknout do různých oblastí života karlovské Prahy.

Dům U Zlatého prstenu
Dům vznikl sjednocením dvou samostatných středověkých domů. Zachovala se část interiérů včetně fragmentů nástěnných maleb z 15. století.  Zlatý prsten, typické domovní znamení, se stal součástí domovního portálu v 19. století. V současnosti je ve správě Muzea hlavního města Prahy.

Otevřeno:
od 9:00 do 20:00 hod.
(červen-září)


Zpět na homepage