Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Kam v Praze na skvělou snídani

Ukrajinské pohádky

Menu
náš tip
02.03. do 02.03.
15:00 - 16:00
Klubovna
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Ukrajinské pohádky

Trojice ukrajinských lidových pohádek pro diváky od 4 let. 

Klubovna
Generála Píky
160 00, Praha 6
Vizitka pořadatele 
 

 Jak se narodil Krtek? Jak přemůže mladý Carevič zlého Hada? A co na to jeho Sestra? Hravé vyprávění loutkami, které během představení vznikají z vojenské výzbroje a části armádní výbavy, kterou po sobě Rusko zanechalo na Ukrajině.
 Představení je v českém jazyce.

Hrají: Tetiana Ferniuk, Gustav Hašek.
Námět a režie: Krutý krtek
Scénografická spolupráce: Tereza Venclová Vašíčková
Dramaturgická spolupráce Zuzana Sikačová

Vstupenky (100 Kč za dětského diváka - dospělý doprovod zdarma) budou k dostání na místě.

Tematizací odlišných kultur, zvyků a příběhů ve srozumitelné a univerzální formě pohádek chce Krutý krtek zasít semínko tolerance a porozumění mezi majoritním publikem a těmi, kteří tvoří v našem vzdělávacím systému dnes menšinu.
nscenace navazuje na dramaturgickou linku loutkových pohádek pro české školky a školy. Po romských (2018) a vietnamských (2020) se tentokrát zaměřujeme na pohádky ukrajinské pohádky s dvojicí ukrajinsko-českých herců.

Tatiana Feniuk
Narodila se a před válkou žila v ukrajinském Ivano-Frankivsku, kde také vystudovala na vysoké škole herectví. Nyní žije v Praze, kde se v sezóně 2022/2023 objevila na prknech jeviště ABC.

Gustav Hašek
Držitel ceny Thálie v kategorii Loutkové divadlo za rok 2022. Po maturitě vystudoval herectví na Vyšší odborné škole herecké v Praze a hostoval přitom třeba v Národním divadle. Po studiích začínal svou profesionální kariéru v Severomoravském divadle v Šumperku, kde hrál tři sezóny než odešel do svobodného povolání a vrátil se do Prahy. Zde spolupracuje formou hostování s různými scénami (Divadlo Minor, D21, Divadlo Aqualung, Divadlo Na Fidlovačce a další).

Ukrajinské pohádky vznikly za finanční podpory Státního fondu kultury ČR. Děkujeme!


Zpět na homepage