Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Kam v Praze na skvělou snídani

Předvánoční double feature/Gremlini, Spalující touha

Menu
náš tip
11.12. do 11.12.
18:00 - 22:45
Kino Aero
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Předvánoční double feature/Gremlini, Spalující touha

Všichni už zase blbnou s Vánocemi, a proto nabízíme dvojici tematických filmů.

Kino Aero
Biskupcova 87/31a
13000, Praha 3
Vizitka pořadatele 
 

Všichni už zase blbnou s Vánocemi, a proto nabízíme dvojici tematických filmů, které se sice odehrávají během svátečního období, ale vyhýbají se klasickému kýči a veselí.

Nejprve si dáme osmdesátkovou klasiku Gremlini s nejroztomilejším monstrem všech dob, kde ňuňu huňáč a jeho nepozorný nový páníček rozpoutají na americkém maloměstě apokalypsu zlomyslnosti a poťouchlosti.
Na to navážeme destrukcí vztahovou a psychosexuální ve Spalující touze, legendárním posledním díle mistra kinematografie Stanleyho Kubricka.

PROGRAM
18.00 Gremlini
20.30 Spalující touha


GREMLINI
Jeden z divácky nejúspěšnějších filmů osmdesátých let se odehrává v čase vánočním, kdy pan Peltzer v zapadlém krámku v Čínské čtvrti koupí pro svého syna Billyho neobvyklý dárek: mogwaie, malé zvířátko připomínající medvídka. Chov nového malíka má však pevná pravidla. Nesmí na světlo, nesmí se namočit a nesmí se krmit po půlnoci. Všechny zákazy samozřejmě Billy, i když nevědomky, poruší a výsledkem jsou ulice plné podivných a notně škodolibých příšerek, které začnou ničit celé městečko a terorizovat jeho obyvatele.

SPALUJÍCÍ TOUHA
Mysteriózní, psychologicko-erotický thriller Spalující touha je posledním opusem legendárního filmového velikána Stanleyho Kubricka. Příběh vznikl na motivy Snové novely (1926) rakouského klasika psychologického realismu Arthura Schnitzlera. Děj filmu je přesazen do současného New Yorku pulzujícího předvánočním shonem a sleduje vztah manželů dvojice, jejichž rozhovor o skrytých sexuálních fantaziích uvede do pohybu neočekávané události.
V nezapomenutelném a netradičně vánočním díle se Kubrick vydává na cestu lidským podvědomím. Do hlavních rolí obsadil prominentní hereckou (a tehdy také manželskou) dvojici Toma Cruise a Nicole Kidman.

Spalující touha je po Osvícení druhým filmem, kterým se obsesivně-perfekcionistický autor zapsal do Guinnessovy knihy rekordů. Natáčení trvalo 15 měsíců a jeden ze složitých záběrů zabral štábu neuvěřitelných 46 týdnů. Ačkoli Kubrick uvažoval o zfilmování Schnitzlerova příběhu již v 60. letech, projekt se mu však podařilo zrealizovat až na konci tisíciletí. Premiéry se ale bohužel již nedožil.


Zpět na homepage