Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Kam v Praze na skvělou snídani

Výstava komiksů Cesta k zeleným horizontů

Menu
náš tip
11.12. do 12.12.
13:00 - 20:00
Městská knihovna a kavárna Velký mlýn
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Výstava komiksů Cesta k zeleným horizontů

Výstava výpravného klimatického komiksu, na jehož vzniku se podíleli mladí lidé ze šesti zemí spolu s odborníky a grafickým studiem z Řecka.

 
Cena: Zdarma
 
Městská knihovna a kavárna Velký mlýn
U Českých loděnic 40/6
18000, Praha
Vizitka pořadatele 
 

Jedná se o unikátní kolektivní dílo vytvořené stovkou pedagogů, studentů a ilustrátorů ze 6 různých zemí, které vzniklo během projektu Agroecology Youth Education for Future. Tito lidé se společně sešli u tématu agroekologie a hledali způsob, jak ho uchopit kreativním a zábavným způsobem. Pedagogové vnesli do procesu obsah: problematiku agroekologie v širokém slova smyslu a ve všech souvislostech. Studenti pak tento obsah převedli do kreativních skic příběhů, které zobrazují jejich chápání agroekologie. Jejich nápadů a skic se nakonec chopili profesionální vypravěči a ilustrátoři, kteří příběhy ztvárnili v komiksu.

Na projektu spolupracovalo známé řecké designové a herní studio AddArt. Na začátku října tým AddArt vzniklé grafické dílo úspěšně prezentoval v řeckém Thesalloniki na festivalu animovaných filmů a jeho kvality si všimla i americká stanice FOX TV.


Zpět na homepage