Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

CityBeeCityBee

Menu

Co čeká Prahu v roce 2023? Nová lávka, knihovna i areál ledových sportů

redakce@citybee.cz |16. 1. 2023

Praha bude v roce 2023 zase o kousek lepší a krásnější. Otevře se lávka HolKa, zážitkové centrum pro milovníky piva na Václaváku, areál ledových sportů i spoustu nových restaurací, kaváren, bister... Sepsali jsme všechny nové podniky, na které se letos můžete těšit!

P.S. Nebude se jen otevírat, ale i zavírat. Od soboty 14. ledna až do konce října bude uzavřena stanice metra Jiřího z Poděbrad. Metro tudy bude jen projíždět.

SPI.jpg

Knihkupectví a antikvariát v jednom

Na přelomu roku otevřelo nové malinké knihkupectví a antikvariát v jednom s názvem Knihami. Pokud patříte mezi knihomoly, určitě zajděte. Když si nevyberete knížku novou, můžete zamířit do knižního útulku pro nějakou starší.

 

Knihami

Nové rodinné knihkupectví. Najdete u nás nové knížky i knižní útulek....

P.S. Na Petřinách vyroste nová knihovna. Návštěvníky čeká nonstop výpůjčka knih, terasa i otevřená zahrada. Nová pobočka by měla být otevřena na podzim.


Pro nové i staronové knihy můžete nově zajít na Vinohrady.
Foto: Knihami

Zážitky pro milovníky piva

Plzeňský Prazdroj má v plánu otevřít v historické budově City Palais na Václavském náměstí turistické zážitkové centrum. Centrum představí historii i současnost plzeňského piva, bude tu k dispozici pivní hala, škola čepování nebo prémiový degustační bar. Dočkáte se snad už na jaře.

VIDEO: Na co se těšit v roce 2023?


Změny v MHD a nové tramvajové linky, nová lávka HolKa, nová čtvrť Smíchov City, Barrandovské terasy a další.
Video: Žít Prahu

Lávka HolKa

Nová lávka pro pěší a cyklisty zajistí přímé a bezbariérové spojení mezi Karlínem a Holešovicemi. Konečně se snadno dostanete na Štvanici. Hotovo bude snad už brzy.

HOLKA.jpg

Barrandovské terasy

Barrandovské terasy zase budou vypadat k světu. Jejich část zůstane přístupná veřejnosti, otevřena tu bude restaurace. Vznikne tu ale i apartmánový dům. Hotovo by mělo být asi v polovině roku.

BAR.jpg

Dům zahradníka na Cibulce

Část usedlosti Cibulka v pražských Košířích, která desítky let chátrala, se pro veřejnost nastálo otevře už v průběhu roku 2023.  První bude zrekonstruovaný původní klasicistní domek zahradníka v těsné blízkosti veřejného parku. Bude v něm kavárna a dočasně také kancelář Nadace rodiny Vlčkových. Ta se v roce 2026 přestěhuje do hlavní části celého areálu, kde začne fungovat Středisko dětské paliativní péče s lůžkovým hospicem.

CIB.jpg

clanky9/Domekzahradnika2023.jpg

Nový fast food Popeyes

Pokud už se vám McDonald's, Burger King a KFC přejídá, dostanete šanci vyzkoušet (nejen) tradiční louisianské smažené kuře z Popeyes. V České republice má řetězec v plánu otevřít hned několika restaurací.

PO.jpg

Další gastro novinky

V okolí Masarykova nádraží rostou nejen nové kanceláře, ale usídlí se tu i spoustu nových podniků s dobrým jídlem. Pravou italskou kuchyni a středomořskou atmosféru si vychutnáte v L'Osteria, otevře tu nová novou restaurace s pivovarem ze skupiny La Gare, chybět nebude rodinná cukrárna OLLIES či káva z pražírny výběrové kávy Doubleshot.

306303986_1221767215288419_8362118396117300807_n.jpg

clanky9/masarycka_florenc.jpeg
Masaryčka – nová administrativní budova vedle Masarykova nádraží.

[clanky9/ollies.jpeg]
V Masaryčce nebudou jen kanceláře, ale můžete zde ochutnat i ručně vyráběné dezerty z rodinné cukrárny OLLIES.

Novinky z kulturního světa

Studio ALTA se stěhuje z Invalidovny do bývalého Libeňského pivovaru. Podle plánu to vypadá, že zajít sem budete moci v květnu. 

Spirála na Výstavišti chátrala od povodní v roce 2002 a tento rok by se po rekonstrukci konečně měla otevřít. Jako první tu diváci uvidí koncertní verzi muzikálu Jesus Christ Superstar.

SPI.jpg

Areál ledových sportů

Moderní sportovní areál již brzy otevře na Chodově. Nabídne širokou škálu sportovních aktivit, od míčových sportů provozovaných na třech multifunkčních, zrenovovaných sportovištích, přes sprinterskou rovinku a dálkařský sektor, až po dvě ledové plochy určené pro hokej, bruslení, krasobruslení a curling. Chybět nebude ani fitness s navazující odpočinkovou zónou. 

 

ICE ARENA Kateřinky

Moderní multifunkční areál se 2 ledovými plochami, kde si dají do těla hobíci i...



areal.jpg


Víte o dalším novém podniku, který by se měl letos otevřít?
Napište nám o něm na redakce@citybee.cz

Výpis článků