Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

CityBeeCityBee

Menu

TOP 5 akcí: Film v divadle i jako koncert, nový Dyk nebo děti na Hradě

vendula@citybee.cz |15. 10. 2018

Venku je prostě nádherně! (A minimálně do konce týdne ještě bude.) Takže zavřete notebooky, zahoďte telefony, dejte výpověď z práce a vyrazte do ulic. Připravili jsme pro vás TOP 5 akcí, na kterých nesmíte chybět. Co třeba divadelní verze Ingmara Bergmana? Pokud dáváte přednost filmu, pak tento týden zavítejte na festival německých filmů.

[clanky5/100let-arch-perex.jpg]

Bergman na divadelních prknech

Ingmar Bergman, slavný filmový a divadelní tvůrce, by letos v létě oslavil své 100. narozeniny. Přijďte oslavit nedožité jubileum významného režiséra i dramatika na festival, který připomene opomíjenou divadelní tvorbu tohoto autora. Mimo jiné vás čeká adaptace Bergmanova scénáře Léto s Monikou a také divadelní premiéra dramatické povídky Ze života loutek o omezenosti lidského rozhodování.

 

Bergmanovský divadelní týden

Divadlo Kolowrat

15.10. - 19.10.

clanky5/bergmann-ok.jpg
 

Das Film, Das Festival

Pokud před americkou hollywoodskou produkcí dáváte přednost komorněji laděným, citově úspornějším snímkům německé filmové tvorby, tak ani letos nesmíte vynechat DAS FILMFEST. Kromě kultovních snímků vás čekají dokumenty, krátkometrážní filmy a tematické sekce Osobnost a Spolu. Půjdete letos na drsný policejní thriller Cops, nebo dáte přednost snímku o dospívání a hledání identity Blue My Mind?

 

Das Filmfest Praha

Das FilmFest

17.10. - 23.10.

Žhavé tipy na dárky


Nový muzikál s Vojtou Dykem! 

Sir A. C. Doyle kontra Sherlock Holmes. Jak dopadne tento nerovný souboj autora a jeho slavného literárního detektiva, který svým věhlasem předčil svého tvůrce? Odpověď poskytne premiéra muzikálu Legenda jménem Holmes s Vojtou Dykem v hlavní roli.

 

Legenda jménem Holmes - Premiéra

Hudební divadlo Karlín

18.10. 19:00

Koncert filmových melodií v Hybernii

Fanoušci filmové hudby by si neměli nechat ujít jedinečný koncert melodií ze světoznámých filmů. Sálem divadla Hybernia zazní původní aranžmá skladeb snímků jako, je Forrest Gump, Avatar, Harry Potter či Ledové království, v doprovodu třicetihlavého žesťového orchestru Moravia Brass Band. U mikrofonu se vystřídají Milan Peroutka a Anička Slováčková.

 

Film Music Tour 2018

Divadlo Hybernia

15.10. 20:00

Kam s dětmi

100 let republiky očima dětí! Na této výstavě se vaše děti rozhodně nudit nebudou! Kromě dětských výtvorů oslavujících 100 let naší architektury je čeká zajímavý doprovodný program, kde se budou moci samy na výstavě kreativně podílet. A pokud jste i vy pořád duší dítětem a rozsypané kostky stavebnice ve vás vyvolávají pocit neklidu, dokud jim nedodáte patřičný tvar, pak si akci užijete také! Vstup zdarma.

 

100 let hravé architektury

Pražský hrad

17.09. - 21.10.

 

Výpis článků