Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Ulitej záhon

Praha 3, Na Balkáně 2866/17a, 13000

zpět na výpis
 
Ulitej záhon

Komunitní zahrada.

Kategorie: lifestyle|

Co jsou komunitní zahrady?
Společné zahrady ve městě, kde si obyvatele činžovních a panelových domů, kterým chybí zahrádka či možnost aktivnějšího kontaktu s přírodním koloběhem, mohou pronajmout záhonek a pěstovat si na něm, co chtějí a co je jejich srdci či jazyku blízké.

Kde je komunitní zahrada Krejcárek?
Leží na území Prahy 3, sousedí s dětským hřištěm Na Balkáně a se zahradou DDM Praha 3 - Ulita, která pozemek i spravuje.

Jak vypadá?
Je to celkem malý prostor, 2239 m2, zatím ne úplně vzhledný…obehnaný plechovým plotem se zarůstajícími betonovými panely na zemi.

Co se s prostorem bude dít, aby vypadal více k světu?
Prostor bude upraven na základě návrhů, které vzniknou na plánovacích setkáních s veřejností. V praxi to bude vypadat tak, že obyvatele Prahy 3, kteří přijdou, ve skupinách vytvoří návrhy na úpravu zahrady. Z nich pak projektant vypracuje studii, podle které se zahrada profesionálně upraví. Následně bude naorganizována řada „aktivních přírodních workshopů“, kde si návštěvníci budou moct něco zasadit, pomoci při úpravě zahrady a hlavně se něco nového dozvědět od specialistů na permakulturu, od zahradníků a dalších odborníků.

Co můžu účastí při úpravě zahrady získat?
Především možnost ovlivnit, jak bude vypadat jeden z veřejných prostorů v blízkosti mého bydliště. Dále pak možnost naučit se od specialistů, jak profesionálně budovat zahradu a pečovat o ni. V neposlední pak řadě získat nové přátelé, kteří mají rádi přírodu a zahrady. A pokud se zúčastním více než třech akcí spojených s přípravou zahrady, získám třeba i nějakou výhodu při příštím obsazování záhonků.

Bude zahrada určená jen k pěstování?
Její výsledná podoba bude vycházet především z návrhů veřejnosti. Nicméně se předpokládá, že kromě záhonků bude poskytovat i nějaké posezení pro setkávání, pikniky či studium.

K čemu bude komunitní zahrada Krejcárek sloužit?
K tomu, co bylo uvedeno výše, a ještě navíc jako prostor pro ekovýchovné a vzdělávací programy určené předškolním dětem, rodinám, dospělým…

Na Balkáně 2866/17a
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: