Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Čistou Stopou Prahou

, ,

zpět na výpis
 
Čistou Stopou Prahou

Pěšky, na kole...

Telefon:724 204 430
Kategorie: lifestyle|

Čistou stopou

Co se týče malebnosti, není naší stověžaté matičce co vytknout. Členitý terén Pražské kotliny ovšem Praze nepřináší jen dechberoucí panoráma. V kotlíku vltavského údolí, v zimních měsících pod inverzní pokličkou,se vaří pořádně hustá smogová polévka.

Dechberoucí pražské ovzduší 
Zdá se, že všechny cesty vedou ne do Říma, ale do našeho hlavního města. Alespoň podle kvality ovzduší. Funkce národního i mezinárodního dopravního uzlu a nadužívání aut k přesunům po pražských ulicích odsoudily Libušino město k ovzduší, které by i chorobný optimista označil za zdravé jen stěží. A tak všichni Pražané denně dýchají vzduch s ohromujícím množstvím jedovatých příměsí.

Ať se práší za kočárem
Mezi nejproblematičtější složku znečištění pražského ovzduší patří prach. Jinak také nazývaný PM10 a PM 2,5. Prachové částice nepatrné velikosti, které neustále chrlí například dieselové motory, jsou nám při dýchání k dispozici často. Dokonce nejen ve chvíli, kdy se z výfuku vykulí na světlo světa. Auta svištící pražskými ulicemi je opakovaně víří a projíždějící kolony navíc z asfaltu uvolňují další prach. A tak nám sbírka částic ve vzduchu utěšeně roste. A že prach opravdu není něco, co by lékař předepsal jako součást zdravotní procházky, je jasné.


Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: