Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Pražský filmový orchestr

Praha, Školská 1561/2, 11000

zpět na výpis
   
Pražský filmový orchestr

Orchestr založený dirigentem Jiřím Koryntou se specializací na živou interpretaci filmové hudby na pódiích po celé ČR a na Slovensku.

Telefon:731 172 038
Kategorie: kultura|koncerty, hudba

Kdo jsme? Pražský filmový orchestr je symfonické těleso složené z mladých lidí, kteří mají rádi filmovou hudbu. Jsme převážně studenti a absolventi předních českých i zahraničních hudebních škol, nachází se mezi námi i studenti nehudebních oborů. Dirigentem je Jiří Korynta. V čem jsme výjimeční? Jako jediný orchestr v České republice se specializujeme na filmovou hudbu a hrajeme ji živě na koncertech po celé zemi. V našem hudebním archivu se nachází originální partitury získané ze Spojených států, zároveň také suity upravené pro koncertní provedení. V současnosti máme k dispozici více než 150 partitur. Co hrajeme? V našem repertoáru najdete filmovou hudbu těch nejznámějších velikánů (jako je John Williams, Howard Shore, Alan Silvestri, Hans Zimmer či Danny Elfman) i méně slavných skladatelů (např. Francouz Raymond Lefévre, který je podepsán pod většinou filmů s hercem Louis de Funèsem). Kde vystupujeme? Vystupujeme pravidelně v Praze (Rudolfinum, Kongresové centrum Praha, kino Lucerna, sál Martinů na HAMU), v Brně (Besední dům), Plzni (Měšťanská beseda). Na Slovensku pak několikrát v Ateliéru Babylon a v sezoně 2015/2016 také v Divadle Aréna.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: