Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

PKF - Prague Philharmonia

Praha 8, KD Ládví, Burešova 1661/2, 18200

zpět na výpis
Tip
PKF - Prague Philharmonia

Český orchestr světového renomé, který si z klasické hudby dokáže odskočit do světa jazzu, punku, world music nebo umělé inteligence!

Telefon:+420 224 267 644
Kategorie: kultura|koncerty, klasika

PKF — Prague Philharmonia vznikla v roce 1994 z iniciativy světoznámého dirigenta Jiřího Bělohlávka pod původním názvem Pražská komorní filharmonie.

Svou pětadvacetiletou éru odstartovala koncertem k výročí republiky za účasti televizních kamer a tehdejšího prezidenta Václava Havla. Hrála pro španělskou královnu Sofii ve slavné Alhambře nebo pro jordánskou královnu Ranja-Al Jasín ve skalním městě Petra se slavným Stingem a Zuccherem Fornaciarim. S Maestrem Lucianem Pavarottim spolupracovala na jeho posledním evropském turné v roce 2005. Koncertovala na Aljašce, v dalekém Damašku ve stínu dnes již neexistující bájné antické Palmýry, v akusticky dokonalých sálech Japonska nebo na slavném festivalu BBC Proms v Londýně.

V červenci 2019 vystoupila s kapelou Vypsaná fiXa na festivalu Rock for People a v listopadu 2019 odehrala první koncert klasické hudby v O2 universu Praha, nově otevřeném největším kongresovém a kulturním centru ve střední Evropě. 15. listopadu uvedlav Rudolfinu ve světové premiéře skladbu zkomponovanou umělou inteligencí na motivy Antonína Dvořáka.

PKF — Prague Philharmonia odehraje přes sto koncertů ročně, z toho téměř polovinu v zahraničí. Spolupracuje s vynikajícími umělci: Annou Netrebko, Jonasem Kaufmannem, Midori, Ailyn Pérez, Julianem Rachlinem, Magdalenou Koženou a dalšími.

Nahrála přes 90 alb pro světová vydavatelství mezi nimi Deutsche Grammophon, Warner Classics, EMI, Sony Classical a Supraphon. Nejnovější deskou je nahrávka operních árii se Sarah Traubel, jež vyšla na začátku roku 2020 u labelu SONY.

 

PKF — Prague Philharmonia odehraje přes sto koncertů ročně, z toho téměř polovinu v zahraničí – v Evropě, Asii i Americe. Spolupracovala s vynikajícími umělci: Annou Netrebko, Jonasem Kaufmannem, Marthou Argerich, Jefimem Bronfmanem, Sarah Chang, Maximem Vengerovem, Julianem Rachlinem, Magdalenou Koženou a dalšími.

Nahrála přes 90 kompaktních disků pro světová vydavatelství Deutsche Grammophon, Warner Classics, Decca, EMI, Sony Classical, Harmonia Mundí a Supraphon. Zatím poslední deska pro Deutsche Grammophon s tenoristou Benjaminem Bernheimem vychází v listopadu 2019.

Od sezony 2015-2016 stojí v jejím čele vynikající francouzský dirigent Emmanuel Villaume.

 

 

KD Ládví, Burešova 1661/2
Praha 8, 18200
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: