Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Malá Inventura - festival nového divadla

Praha 7, Osadní 26, 170 00

zpět na výpis
 
Malá Inventura - festival nového divadla
Telefon:773 084 412
Kategorie: kultura|divadla

Tento tradiční pražský festival nabízí již po jedenácté to nejlepší na poli nového divadla za uplynulý rok. Pozornost je každým rokem zaměřena zejména na projekty nominované domovskými scénami festivalu / studio Alta, Alfred ve dvoře, Nová scéna ND, Ponec, Experimentální prostor NoD, Studio hrdinů, Meetfactory, divadlo Archa/.

Jako organizátoři se pokaždé snažíme na poslední únorový týden pozvat do Prahy nejen zahraniční, ale i regionální promotéry. Tedy ředitele, dramaturgy, producenty, kurátory a další kulturní nadšence, se kterými jsme během roku spolupracovali, či se prostě jen potkávali. Ti, kteří jsou pozváni, si tradičně vybírají projekty a dále tak propagují nové divadlo nejen v zahraničí, ale i v  jednotlivých regionech ČR. Cílem festivalu je rovněž nabídnout dostatečný čas a prostor pro společná setkání – síťování nejen mezi promotéry, ale i umělci a organizátory festivalu.

Festivalem chceme poukázat na fenomén nového divadla, které se za posledních deset let dynamicky profiluje a poukazuje na fakt, že společné hodnoty a životní stylspojují lidi nejen jedné generace.

Výrazné vizuální a multimediální projekty, jsou v rovnováze s čistým fyzickým divadlem doplněné o experimentální činohru, a to našeho diváka baví nejvíce. Důkazem je každoročně vyprodaný program .

Každé dva roky v rámci festivalu udělujeme  cenu „Česká divadelní DNA“ za podporu, přínos a rozvoj oboru nového divadla. Gala večer nás čeká tentokrát příští rok na dvanáctém ročníku.

Nová síť je ale i aktivní český kulturní network. Celoročně monitoruje situaci v jednotlivých regionech. Společně tak může spolupracovat na lepší propagaci, respektuoboru, sdílet zkušenosti a zapojovat se aktivně do aktuálních problémů té dané lokality.

Osadní 26
Praha 7, 170 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: