Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Divadlo Lucie Bílé

Praha 1, Karlova 186/8, 11000

zpět na výpis
 
Divadlo Lucie Bílé

Divadlo Lucie Bílé v Karlově ulici nabízí nejen koncerty, ale též klasická divadelní představení.

Telefon:+420 728 486 636
Kategorie: kultura|divadla, koncerty, hudba

Zakladatel divadla Petr Kratochvíl, který se po revoluci v 1989 vrátil z emigrace v USA, získal v historickém centru Prahy divadelní budovu Palác UNITARIA a ta se stala, od roku 1993, scénou Černého divadla Ta Fantastika Praha. Spolumajitelkou divadla je paní Lucie Bílá.

Nové černé divadlo se prosadilo jak v České republice, tak i v zahraničí a během několika let objelo třicet zemí tří kontinentů. Repertoár divadla tvořily vždy velké, klasické románové předlohy, jako např.: Don Quijote, Alenka v říši divů, Malý princ nebo původní hry Magic Fantazy, Dream nebo Zahrada rajských potěšení. Tato představení jsou srozumitelná našinci i cizinci, protože jsou postavena na nonverbálním provedení, kde nástrojem pro komunikaci je pohyb, hudba, mechanické triky, loutky a velkoplošné projekce.

Další divadelní formou – muzikálem – Ta Fantastika Praha potěšila diváky, kterých bylo téměř vždy plné hlediště. V některých muzikálech si zahrála i Lucie Bílá. Do kulturního povědomí společnosti se zapsaly: Krysař, Johanka z Arku, Excalibur, Láska je láska, Elixír života, Obraz Doriana Graye, Dáma s kaméliemi a Němcová.

Zmínit zaslouží i činohry, kam patří 8 žen, Produkt a Herci.

Karlova 186/8
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: