Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

JEDL

Praha 5, Nepomucká 1024/9, 150 00

zpět na výpis
Tip
 
JEDL

Jan Nebeský, Lucie Trmíková a David Prachař v roce 2011 založili spolek JEDL - platformu pro nezávislé autorské divadlo.

Kategorie: kultura|divadlazábava|poznání|

Kmenoví i spolupracující umělci spolku JEDL jsou pozitivně hodnoceni odbornou i laickou veřejností a za svoji práci získávají mnohá ocenění. V sezóně 2019/2020 se jednalo o následující úspěchy: širší nominace v Ceně Thálie (Martin Dohnal), Cena Divadelních novin (Karel Dobrý) nebo sukces v rámci Cen divadelní kritiky - výhra v kategorii inscenace roku 2020 (Zahradníček / Vše mé je tvé), mužský herecký výkon roku 2020 (Karel Dobrý), ženský herecký výkon roku 2020 (Lucie Trmíková) a také nominace v téže anketě na Divadlo roku 2020.

V roce 2019 JEDL získal cenu festivalu Next wave v kategorii projekt roku za trilogii Médeia - Pustina - Soukromé rozhovory. Lucie Trmíková proměnila nominaci na Cenu Thálie v oboru činoherní divadlo za roli Anny v Soukromých rozhovorech a za tutéž roli obdržela rovněž Cenu Divadelních novin za herecký výkon sezóny bez ohledu na žánry. Za roli Médei ve stejnojmenné inscenaci jí patřila nominace na Cenu Thálie v oboru alternativní divadlo. 

Jan Nebeský v roce 2019 získal Cenu Ministerstva kultury za přínos v oboru divadlo a též Cenu Divadelních novin v oboru alternativního divadla za inscenaci Pustina.

Nepomucká 1024/9
Praha 5, 150 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: