Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Kinoskop Adventor

Praha 2, Ječná 19, 120 00

zpět na výpis
   
Kinoskop Adventor

Organizace Adventor o. s. provozuje komunitní centrum pro osoby na spektru autismu od července 2017 v podzemích prostorách domu U Slavických.

Telefon:731282647
Kategorie: kultura|kina

Efektem projektu je přinášení zajímavých dokumentárních filmů od českých i zahraničních autorů, s nimiž jsme v kontaktu, jelikož sami vytváříme dokumentární filmy. Projekce doprovázejí besedy s autory, aktéry nebo místními stakeholdery. Tvůrčí skupina Adventor MEDIA už několik let obohacuje českou scénu dokumentárními filmy tykajícími se autismu. Během nesčetných účastí na festivalech jsme došli k názoru, že je velká škoda, že řada krásných dokumentárních filmů absolvuje jednu projekci na festivalu a zmizí. Tato svědectví o životě rádi nabízíme obyvatelům Prahy 2 v kině, které působí útulně (kapacita 54 míst), zajímavě (podzemí historické budovy) a v přátelské atmosféře s možností občerstvení. Navíc se na provozu prostor podílejí i kolegové zaměstnaní na chráněných pracovních místech, což posouvá jejich pracovní uplatnění z nácvikové práce na týmovou spolupráci v užitečném projektu. Dalším zajímavým rysem je, že kino má snížený jas a sníženou hlasitost s ohledem na zvýšenou smyslovou citlivost lidí na spektru autismu. To vítají i ti návštěvníci, kteří neradi navštěvují příliš hlasité a přeplněné sály multiplexů. Projekt Kinoskopu rozšiřujeme o debatní večery na témata poutající pozornost nejen lidí s autismem, ale i široké veřejnosti. Kinoskop tak bude plnit roli místa pro zajímavá setkávání, nabízet i diskuze na neotřelá témata a profily zajímavých lidí. Jsme přesvědčeni, že projekt uspěje ve svých cílech a najde si stálé místo v srdcích obyvatel nejen Prahy 2.

Ječná 19
Praha 2, 120 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: