Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Koncert proti totalitě

Praha 1, Malostranské nám. 258/14, 10100

zpět na výpis
 
Koncert proti totalitě

Projekt Koncert proti totalitě vznikl na půdě HAMU v roce 2014 a fakulta se tak připojila k celorepublikovým oslavám 17. listopadu.

Kategorie: kultura|koncerty, hudba

Z původně jednorázového projektu se, především díky nadšeným reakcím návštěvníků, stala pravidelná alternativa, jak strávit listopadový večer, díky tomuto koncertu v krásných prostorách sálu Martinů a ve společnosti dobré hudby. Projekt není jen oslavou výročí sametové revoluce, ale také připomínkou svátku Mezinárodní den studentstva, který vznikl po tragických událostech 17. listopadu 1939. Hudební dramaturgie reflektuje díla autorů, jejichž životy byly poznamenány totalitními režimy, ať již nacistickým nebo komunistickým. Koncert proti totalitě je současně vyjádřením úcty všem, kteří čelili nebo jsou nuceni čelit některé z forem bezpráví. Na pódiu své alma mater se unikátně díky koncertu setkávají talentovaní studenti HAMU se svými profesory a úspěšnými absolventy, kteří si své místo na hudební scéně již vydobyli, a aktuálně jsou skvělými sólisty, členy renomovaných domácích či zahraničních ansámblů nebo držiteli významných ocenění. K naší velké radosti myšlenka projektu rezonuje i v zahraničí, a tak v posledních letech zveme také zajímavé zahraniční hosty. Od roku 2015 doprovází Koncert proti totalitě komorní výstavy, instalované v prostorách Respiria HAMU. Také výstavy jsou přístupné zdarma široké veřejnosti a je možné je navštívit po dobu jednoho měsíce. Koncert se koná zdarma.

Malostranské nám. 258/14
Praha 1, 10100
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: