Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Rathayatra

Praha 8, Zenklova 344/107, 18000

zpět na výpis
   
Rathayatra

Společnost mimo jiné pořádá festival indické kultury, jemuž dominuje tradiční průvod s vozem.

Kategorie: kultura|ostatnízábava|zábava - ostatní

Zveme Vás na již dvanáctý ročník pražského festivalu Ratha-Yatra – „festivalu vozů“. Ratha- Yatra je velkolepý festival pod širým nebem plný barev, vůní, chutí a nevšedních zážitků, který se v Indii slaví již několik tisíciletí a v šedesátých letech minulého století se dostal i do západního světa. Praha se zařadila po bok světových metropolí a letos pořádá již dvanáctý festival Ratha-Yatra, což svědčí o jejím kosmopolitním otevřeném charakteru a umožňuje tomuto festivalu se každým rokem dále rozvíjet a rozšiřovat. V Londýně, Paříži, Madridu, Berlíně, Kodani, Stockholmu, Dublinu, Budapešti, Curychu, Římě, Milánu a v mnoha dalších městech Evropy i celého světa, je tento festival každoročně očekávanou atrakcí pro tisíce návštěvníků. Festival svou nadčasovostí a kulturní i duchovní hodnotou pomáhá ve sbližování lidí bez rozdílu rasy, přesvědčení a společenského postavení. Letošní Ratha-Yatra v Praze proběhne v neděli 16.6. na Náměstí Republiky. V pravé poledne začíná průvod s velkolepě vyzdobeným vozem centrem Prahy (tanečně hudební průvod trvá přibližně 2,5 hodiny). V 15 hodin začne v celém festivalovém městečku přímo na Náměstí Republiky pestrý poutavý program s tradiční indickou hudbou, chrámovým tancem Bharata Natyam, divadlem a nahlédnutím do tajů indické moudrosti. Návštěvníci festivalu budou moci shlédnout expozici o védské kultuře a filozofii, ochutnat exotické pochoutky, zakoupit si indické oblečení a další zajímavé zboží a seznámit se s propracovaným systémem dávného chrámového uctívání. Na rodiče s dětmi čeká tvořivý program v dětském koutku. Vstup na festival i ochutnávka indického menu je zdarma.

Zenklova 344/107
Praha 8, 18000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: