Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Střecha Lucerny

Praha 1, Štěpánská 61, 11000

zpět na výpis
Tip
 
Střecha Lucerny

Zavřeno. Opětovné otevření je naplánované na jaro 2024.

Telefon:775224086
Kategorie: zábava|party a kluby, zábava - ostatnígastro|kavárny

Vážení přátelé Střechy Lucerny,

již to není takovým tajemstvím, proč jsme letos nebyli aktivní - celá část Lucerny ze Štěpánské ulice je v rekonstrukci a tím pádem i prostory Střechy Lucerny. Z tohoto důvodu musíme mít pro veřejnost zavřeno. Opětovné otevření je naplánované na jaro 2024 a my se moc těšíme! Největší změnou bude výrazně větší vnitřní prostor (aktuální foto našeho rozšířeného “ateliéru", kterým se vstupovalo na střechu)! Tudíž už nás ten případný déšť nebude tak trápit! Pokud ovšem plánujete firemní akci, neváhejte se na nás obrátit! Máme pro vás super záložní plán!

 

STŘECHA LUCERNY

1000 m2 unikátního prostoru nad palácem Lucerna. Kompletní budova nesoucí výrazné prvky doznívající secese a nastupujícího modernismu, byla dokončena v roce 1921 ing. Vácslavem Havlem (dědečkem prezidenta Václava Havla). Na rozsáhlých střešních terasách byl už od počátku stavby plánován společenský život. K uskutečnění záměru ale nedošlo.

 

NOVÁ ÉRA

V roce 2014 získal střešní svět Lucerny od paní Havlové do své správy Ondřej Kobza, který hledal vhodnou střechu, kde by se dala vybudovat komunitní zahrada po vzoru fenoménu Brooklyn Grange Farm. Se svým spolkem Piana na ulici se Ondřej Kobza snaží oživovat veřejný prostor piany, šachy, poesiomaty (jukebox s poezií).

Štěpánská 61
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: