Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
října

Filmový festival Ekotopfilm

Hotel Olšanka

zpět na výpis akcí
 

Pět festivalových dní a 81 filmů z 23 zemí a 6 kontinentů vás čeká na festivalu Ekotopfilm 15. až 19. října v Hotelu Olšanka v Praze. 

Začátek:15. 10. 16
Konec:19. 10. 16
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 22:00
Kategorie: kultura|kina

Vstup na všechny akce festivalu zdarma!

• Úchvatné filmy o životním prostředí z celého světa
• Besedy s filmovými tvůrci 
• Jak žít bez peněz s Raphaelem Fellmerem 
• Síla dětského potenciálu s Janem Mühlfeitem 
a další

Kromě vybraných českých i mezinárodních filmů je součástí festivalu i bohatý doprovodný program. Besedovat s diváky do Prahy přijede řada filmových tvůrců z Kanady, Španělska, Íránu, Francie a Německa. Osobně se můžete setkat například s německým aktivistou Raphaelem Fellmerem, který po dobu pěti let žil bez veškerých finančních prostředků a je protagonistou snímku Štěstí bez peněz, jenž na Ekotopfilmu v pondělí 17. října uvede režisér Mahyar Hamidian. 

Udržitelnost se netýká pouze přírodních, ale i lidských zdrojů, a o síle lidského potenciálu a jak ho podpořit u dětí, bude na nedělní přednášce s rodiči i dětmi debatovat bývalý ředitel české pobočky Microsoftu Jan Mühlfeit.

Z filmové nabídky se můžete těšit na snímky, které ukáží krásu a bohatost přírody z celého světa (např. Jak se zrodil prales), představí nejnovější technologie a vědecké objevy (Mikroporod), upozorní na závažné problémy lokálního i globálního rozsahu (Ewaldova zahrada – o problému sucha v Senegalu osobně v pondělí večer povypráví filmařka Alexandra Pille) i na příběhy se šťastným koncem (Most mezi dvěma světy – režisér Pascal Gélinas v úterý uvede příklad, jak může fungovat mezinárodní pomoc).

Hotel Olšanka
Tel:
Táboritská 23/1000
Praha 3, 130 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: