Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
31
července

Tadeusz Gajcy / Karolina Cicha – Varšavské povstání ...

(A)void Floating Gallery

zpět na výpis akcí
 

Vzpomínka na jednoho z "dvacetiletých básníků Varšavy" roku 1944 na pražské náplavce. 

Datum:31. 07. 14
Čas:19:30 - 22:00
Kategorie: kultura|ostatní

Básně Tadeusze Gajcyho v podání charismatické hudebnice Karoliny Ciché a v novém překladu Josefa Mlejnka. Během komponovaného večera k 70. výročí Varšavského povstání představíme první český výběr poezie Gajcyho připravený nakladatelstvím MAKE*detail. Spolupořadatelem a hostitelem je (A)VOID FLOATING GALLERY kotvící u Želzničního mostu na Výtoni.

KAROLINA CICHA – jedna z nejvýraznějších postav současné polské scény world music, proslula především svými multi-instrumentálními koncerty – byla před několika léty tváři úspěšného projektu GAJCY, tedy hudebního zpracování básní Tadeusze Gajcyho. Na svém posledním albu, z něhož fragmenty také představí, zpívá v devíti jazycích předválečného Polska, mj. v jidiš, tatarštině či běloruštině.

TADEUSZ GAJCY (1922–1944) – jeden z nejslavnějších tvůrců "válečné generace", který se navzdory krátké literární kariéře zařadil natrvalo do dějin polské poezie. Šefredaktor konspiračního časopisu Sztuka i naród. Voják AK – Zemské armády. Zahynul šestnáctého dne Varšavského povstání v srpnu 1944.

(A)void Floating Gal...
Tel:
Rašínovo nábřeží
Praha 2, 120 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: