Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Mooi

Praha 1, Na Poříčí 1067/25, 110 00

zpět na výpis
Tip
 
Mooi

Veganská restaurace s nabídkou hranolek a kebabu.

Telefon:605 004 752
Kategorie: gastro|občerstvení, restaurace


Na začátku byl sen nás zakladatelů Mooi, Zdeňka a Nikol, o veganské hranolkárně s nabídkou belgických hranolek. Přibližně před 2 lety jsme se začali poohlížet po vhodném místě, kde bychom tento koncept uskutečnili. Pro naši první pobočku jsme si vybrali Brno, kde je rostlinná strava oblíbená.  Když se naskytla možnost umístit kontejner před OC Dornych v centru Brna, bylo rozhodnuto. Trvalo přes rok, než jsme vyřídili potřebná povolení a mezi tím jsme přehodnotili svůj původní záměr na nynější podobu - kebab s hranolkárnou dohromady. Lepší, bohatší, zajímavější i přínosnější. A teď otevíráme pobočku také v Praze.

Možná si říkáte co má jelen společného s hranolky nebo kebabem. :-)  Když jsme byli  na dovolené v Albánii, při návštěvě malebného městečka Gjirokastër zapsané v UNESCO, jsme spatřili na starých dřevěných dveřích křídou nakreslený obrys jelena. Vyměnili jsme si významný pohled, jak nás ve stejný okamžik oba napadlo, že tento obrázek by mohl být logem či maskotem pro náš vysněný podnik. A tak máme jelena. Ona souvislost s bistrem Mooi je ta, že jelen je býložravec.

Approved by the future , "schváleno budoucností"
Slogan, který vystihuje všechny naše ideály i cíle. Díváme se do budoucnosti s vědomím, že živočišná výroba v současné podobě není dlouhodobě udržitelná. Jsme otevřeni veganům, vegetariánům, reduktariánům i masojedlíkům, každý krok se počítá a žádná změna na cestě ke snížení živočišné výroby není moc malá. Naším cílem je ukázat, že je možné stravovat se zodpovědně vůči naší planetě bez kompromisů na chuti a výživové hodnotě.

Vše, co u nás můžete ochutnat, je rostlinného původu.
 

Na Poříčí 1067/25
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: