Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Art-n-coffee

Praha 1, Na Příkopě 24,

zpět na výpis
 
Art-n-coffee

Kavárna v Pasáži České národní banky.

Telefon:777 124 329
Kategorie: gastro|kavárny

Kavárnu Art-n-Coffee jsme se rozhodli vytvořit a zhmotnit, protože nám chybí místo, kde by se potkávalo výtvarné umění se skutečným životem. Již řadu let se věnujeme obchodu s uměním, které vzniká v černé Africe – dovážíme a v České republice prodáváme kamenné skulptury v klasických výstavních prostorech (Veletržní palác Národní galerie v Praze – 2007, Slovenská výtvarná únia v Bratislavě – 2011, České muzeum stříbra v Kutné Hoře – 2014), tak na místech, kam lidé za uměním obvykle nechodí (Botanická zahrada v Praze Tróji – 2007 a 2013, Královédvorská ZOO – 2014). A s každou další výstavou v nás rostlo přesvědčení, že klasickým výstavním prostorám chybí život a skutečnému životu chybí větší propojení s uměním.

Z tohoto přesvědčení se zrodil koncept, který nechce být jen další kavárnou, kde na stěnách visí fotografie či obrázky, ale živou kavárnou propojenou s uměním, sochy budou tvořit nedílnou součást interiéru vlastní kavárny. V neposlední řadě chceme, aby vniklý prostor umožnil nejen setkávání jednotlivců při kávě, ale chceme, aby kavárna byla pravidelně i platformou pro setkávání s uměním živým, interpretovaným. Proto chceme pravidelně v kavárně organizovat kulturní a společenské akce.

Hana a Ondřej Homolkovi, majitelé KAVÁRNY & GALERIE Art-n-Coffee

Na Příkopě 24
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: