Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Caffe Pavilon Grébovka

Praha 2, Havlíčkovy sady 2218, 12000

zpět na výpis
 
Caffe Pavilon Grébovka

Kavárna Pavilon Grébovka.

Kategorie: gastro|kavárny

Průmyslník Moritz Gröbe nechal postavit Pavilon v sedmdesátých letech 19. století podle návrhu Josefa Schulze. Původně sloužil jako zahradní herna se střelnicí, kuželnou, šachovými stoly a dalšími atrakcemi, kde si mohli návštěvníci tehdejšího areálu odpočinout a odreagovat se. Pavilon později během 20. století sloužil jako jesle nebo hospoda. V roce 1989 ho převzala společně s celým areálem do vlastnictví městská část Praha 2, která zjistila, že se Pavilon nachází v havarijním stavu. Při prvních restaurátorských pracích bylo zjištěno, že se v interiérech Pavilonu nacházejí vzácné nástěnné historické malby, které byly ukryty pod izolací z dob, kdy budova sloužila jako jesle.Po rekonstrukci Pavilon doplnilo třetí moderní prosklené křídlo, kde naleznete naši kavárnu.

Havlíčkovy sady 2218
Praha 2, 12000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: