Silvestrovský večer patří mezi nejslavnostnější okamžiky roku.
Každý přechod roku korunuje oslava a slavnostní hostina. Tu silvestrovskou vyladil šéfkuchař Marek Raditsch se svým týmem do posledního detailu.
Každý ze sedmi chodů v sobě kombinuje sezonní suroviny s výjimečnými ingrediencemi z celého světa. Například telecí tatarák zdobí houby shiitake a kaviár ze síha severského. Plátky modroploutvého tuňáka doplňuje pomerančový chilli dresink. Markův oblíbený halibut se představuje s květákovým pyré a omáčkou z langustýn a kafírových listů. Nechybí ani stálice menu avokádový timbál s rajčaty, koriandrem, jalapeños, chilli dresinkem a s křupavou pohankou, který v sobě spojuje nasládlost rajčat, jemnost avokáda a pikantní tóny papriček.
A jako hvězda večera přichází hovězí svíčková „Rossini“ s foie gras, černými lanýži a s bramborovým pavé. Slast prodlouží čokoládový dortík s vanilkovým crème fraîchea slaným marakujovým karamelem. Zkrátka nepřijdou ani vegetariáni. Na výjimečný večer se naladí šlehanou ricottou se zeleným hráškem a citrónovým gelem. Užijí si již zmíněný avokádový timbál a baby buvolí mozzarellu se zeleninovou caponatou, bazalkovým olejem a s vyzrálým balsamikem. Hlavní chod představují křupavé hasselback brambory s pošírovaným vajíčkem a crème fraîcheomáčkou s koprem a rizoto s italskými zimními černými lanýži a parmazánem. Dezert si užijí všichni stejný a mohou odpočítávat poslední minuty a s radostí vstoupit do nového roku 2026. Silvestrovské menu stojí 7 450 Kč, vinné párování 3 650 Kč.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Světelné parky se už brzy rozsvítí na různých místech po Praze – v Letňanech, v zoo, ve Žlutých lázních a na dalších místech.






