Chřest to dokázal - první cool zelenina znovu na scéně
Po roce a dvou týdnech je tu opět chřestění! Ano, sezona sklizně chřestu, a to opět toho českého, který vstal nedávno
z popela. Z chřestu teď všichni šílí, protože se tu neohřeje dlouho - jeho středoevropská sezóna trvá totiž
obvykle jen pár týdnů a končí zhruba v červnu.
CityBee gurmání mají tu výhodu, že si pro chřest mohou zajet přímo "na pole". Jeho hlavní producent - firma Český chřest - sídlí
pár kilometrů za Letňanami směrem na Mělník. Až tam budete, zajděte se podívat, jak se klube na svět, a pozdravujte
pana Červenku, jež je duší jeho pěstování a zasloužil by si řád Zlatého chřestu za to, že nám ho v Čechách
dokázal zase umět vypěstovat. Můžete si také počkat a koupi chřestu spojit s Chřestovými slavnostmi, které se uskuteční tamtéž.
![asparagus%281%29.jpg](https://c.citybee.cz/.thumbs/350x234/images/asparagus(1).jpg)
Malý výlet za Prahu můžete zkombinovat s návštěvou restaurace Na pekárně v Čakovičkách, kterou vlastní
Václav Fryč, jež se zároveň zaměstnává jako šéfkuchař. V restauraci patřící tomuto guru tradiční kuchyně
a dlouholetému kuchaři Prakulu Romanu Vaňkovi je třeba si raději udělat rezervaci. Kdo chce kuchyni modernější,
tak doporučuji Prosecco na Proseku nebo Epopey, kde si v květnu můžete pochutnat na chřestovém krému, tartaru nebo rebarborovo-chřestovém
crumblu!
Nejen dvě, ale i mnoho dalších restaurací bude z této kdysi běžné sezonní suroviny vařit v rámci Chřest festu 2013,
takže si pořádně užijte "chřestěníčko"!
Eat asparagus!
Stanislav
![[chresta-maly.jpg]](https://c.citybee.cz/images/chresta-maly.jpg)
CityBee food blogger Standa právě sbírá bílý chřest, který se pěstuje výhradně pod zemí.
![CityBee.cz](https://c.citybee.cz/images/loga/cb_logo.png)
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.
![CityBee.cz](https://c.citybee.cz/images/loga/cb_logo.png)
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.