Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Restaurant Week 2024: Jídlo nezná hranic. Letos se zapojí rekordní počet podniků

tisková zpráva | 6. 3. 2024

Třetí ročník světového festivalu Restaurant Week se uskuteční v Praze v termínu od 6. do 24. března 2024 a zaměří se tentokrát na mezinárodní kuchyni a cestování. Do jarního kola se zapojí rekordní počet restaurací. Vyrazte na dobré jídlo za zvýhodněnou cenu! Vaše místo u jedné z mnoha pražských restaurací si můžete rezervovat již dnes.

 

Restaurant Week: Jídlo nezná hranic

Food Stories Agency s.r.o.

06.03. - 24.03.

0d8f4d76f7e2e378e2c171cbfd6e080a.jpg

V restauraci Sasy.Re  v Modřanech ochutnáte nejen výbornou neapolskou pizzu, ale dát si tu můžete i luxusní špagety.

Světový festival Restaurant Week se, jak ukázala jeho první dvě kola, v Česku už opravdu zabydlel. A tak se po úspěšném loňském podzimním kole vrací do hlavního města i letos na jaře. Tentokrát s podtitulem Jídlo nezná hranic, který by měl do restaurací přivést hosty, které baví objevovat chutě kuchyní z celého světa. Protože když máte chuť objevovat, jídlo nezná hranic.

Třetí ročník stejně jako na podzim nabídne zajímavé gastronomické zážitky ve výjimečných pražských restauracích, a to včetně těch, které v minulém kole patřily k nejoblíbenějším. Mezi nimi jednoznačně kralovalo Bistro Kunsthalle Praha, které vyhrálo nejen v celkovém pořadí, ale odneslo si první místo v hodnocení nabízeného menu, atmosféry i obsluhy. Tu si oblíbili ale také zákazníci v The Artisan a vysoké hodnocení získaly také PRU58V Zahradě.

2391bc5d49e3b3d79fb303657fe7e87a.jpg
Restaurace V Zahradě jako hlavní chod nabídne grilovanou tresku s hráškovým pyré nebo grilované hovězí žebro.

Anna Grosmanová, úspěšná foodblogerka, která za akcí v Česku stojí, vysvětluje, co od letošního ročníku můžeme čekat: “Praha je plná chutí a nabízí širokou škálu světových kuchyní. Nemusíte cestovat, abyste ochutnali celý svět. Stačí nasednout na vlak jménem Restaurant Week a my vás přeneseme do Thajska, Číny, Peru, Francie, Itálie nebo třeba Indie a Argentiny.” 

Podle Anny Grosmanové se do jarní akce zapojí zase o něco víc restaurací než na podzim, kdy jich v Praze bylo něco málo přes třicet. Tentokrát by se měl počet podniků vyšplhat na padesát.


Jogurt, kdoule, kynutá buchta – jedno ze dvou dezertních menu, kterým můžete zakončit festivalovou návštěvu hotelové restaurace The Artisan u Masarykova nádraží.

Princip festivalu je stejný: speciální menu, které restauratéři k této akci připraví, má být dostupné široké veřejnosti. Tomu také odpovídá cena: 790 nebo 590 korun na osobu (plus rezervační poplatek 15 korun). Právě přátelská cena za luxusní menu v nejkrásnějších pražských podnicích pak podle pořadatelů vede k tomu, že mnoho hostů přijde na festival dvakrát i třikrát.

Pozor: Po zadání speciálního kódu RWC24CITYBEE budete mít jako čtenáři CityBee ještě dodatečně 100 korun slevu. :-)

Restaurace, které ještě takové renomé nemají? Právě ty nabízejí menu za nižší cenu, a mají tak díky festivalu šanci ukázat, co v nich je. “A to je další kouzlo festivalu! I podnikům méně renomovaným dáváme možnost předvést se, když se nominují výjimečným menu, které je šité na míru letošnímu tématu,” vysvětluje Anna Grosmanová.

Třetí ročník tak kromě zmíněných vítězných restaurací nabídne znovu stálice pražské gastronomie, například Augustine, Amano, Sansho nebo Hong Kong Karlín. Zajímavými nováčky budou Restaurace Nebozízek, Indian by Nature, středomořská Turquoise nebo neapolská Sasy Re.


Amano bude v rámci Restaurant Weeku servírovat rajčatové risotto s říčními raky a hovězí hrudí s celerovým pyré.

Všechny restaurace připraví to nejlepší, co jejich kuchyně nabízí, tak aby si návštěvníci užili nezapomenutelný gastronomický zážitek. Účastníci si mohou na webu vybírat z různých menu, která obsahují předkrmy, hlavní chody a dezerty, a to většinou i ve vegetariánské, někdy dokonce ve veganské verzi. 

Partnerem festivalu jsou značky Martini a Kinley, které přinášejí festivalový koktejl Martini Fiero & Kinley Tonic. Dostanete ho ve všech restauracích k menu zdarma.

417509430_335380636168557_6561380560587091028_n.jpg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!