Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Chuťovky #9: Langoš, který pomáhá & velikonoční čokoláda, pivní narozeniny...

doporučujeme | 5. 3. 2024

Karlínský podnik Dva kohouti slaví narozeniny a přichází s novinkami. Jednou z nich jsou barrel aged piva. V oblíbeném baru Black Angel's už nikdy nebudete mít hlad. Nové menu se tu podává až do brzkých ranních hodin. A kdo si chce trochu zamlsat, může ochutnat netradiční velikonoční čokolády. Plus nové podniky, gastro pozvánky a další... Jsou tu nové Chuťovky!

Foto: archiv podniků



Dva kohouti slaví 5. narozeniny 

Karlínský podnik Dva kohouti v sobě spojuje pivovar s výčepem – dopoledne se zde vaří pivo s názvem Místní, odpoledne pak berou za kohouty výčepní. Zdejší pivo si hosté mohou odnést i domů – vedle pětilitrového soudku jsou nově k dispozici také plechovky, které se plní přímo v pivovaru. 

Druhou novinkou ve Dvou kohoutech jsou barrel aged piva, jež zrají v dřevěných sudech. „Technika barrel aged piva má kořeny v Belgii, u nás však není příliš rozšířená. Setkat se s ní lze spíše v minipivovarech,“ vysvětluje Lukáš Tomsa.

Čas, který pivo takto stráví, se projeví na vůni i chuti. Použitím různých sudů, odlišných přístupů k výrobě a rozdílné délky zrání mají sládci možnost experimentovat s různými chutěmi a posouvat hranice toho, jak může pivo chutnat.

 

Dva kohouti

Pivovar a výčep pod jednou střechou...




 

Čokolády s medicinálními houbami

Nejnovější přírůstek v rodině bean to bar čokolád Aluna z Pražské čokolády je hořká 60% čokoláda s funkční, dřevní houbou, známou jako Hericium – korálovec ježatý. Hericium je oblíbené jak v  tradiční medicíně, tak v moderní klinické praxi a v této formě je ještě umocněné kvalitní BIO čokoládou. Při ochutnání jsou patrné jemné tóny lesních plodů, višní, brusinek a ostružin a v závěru portského vína.

Další novinkou je Aluna – bílá čokoláda 40% s hlívou ústřičnou. V tomto případě v Pražské čokoládě využili kakaové máslo, výborný nosič prospěšných látek, a spojili ho s blahodárnou hlívou ústřičnou.

 

Pražská čokoláda

Pražská čokoláda Steiner & Kovařík...



03_Aluna-horka_cokolada_s_Hericiem-cena_188_Kc-www.prazskacokolada.cz.jpeg

02_Aluna-bila_cokolada_s_hlivou_ustricnou-cena_188_Kc-www.prazskacokolad_a.cz.jpg

Velikonoční čokolády

Čokoládové novinky ještě jednou – Čokoládová manufaktura Ajala Chocolate připravila speciální velikonoční čokolády. Dala vzniknout originálním chutím velikonočního Mazance, Chleba a Vína. 

Čokoláda Mazanec: kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva, brownbutter, rozinky, mandle

Čokoláda Chleba: bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva, bio kakaové máslo, sušený žitný chléb, lahůdkové droždí, sůl, kmín. 

Čokoláda Víno: bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva, bio kakaové máslo, víno natural Domin & Kušický hron 2018

Ajala_chleba_vino_%2813%29.jpg
 

Ajala_mazanec_%285%29%281%29.jpg
 

Black Angel's představuje noční menu

Podnik Black Angel’s bar se nachází na Staroměstském náměstí, přímo v gotickém sklepě hotelu U Prince. Bar se pravidelně umisťuje v první desítce nejlepších hotelových barů světa.

Nyní ikonický Black Angel’s představuje svou gastronomickou novinku. Nově lze kromě vytříbených drinků okusit i speciální menu, které se podává do brzkých ranních hodin. Menu obsahuje například talíř pochutin, kde nechybí kvalitní prosciutto, skvěle vyzrálý parmezán a černé olivy.

Při větším hladu jistě oči spočinou na sekci burgery nebo hot dogy. Burgery jsou rovnou tři. Je libo okusit klasiku se smaženou cibulkou jménem Bistro, nebo raději lahodíte burgeru se sýrem? Pokud ano, ten pravý bude Cheddar. Žhavá varianta je Chilli. Hot Dogy jsou také tři a na výběr je Classic, Cheese a Chilli Bacon.

 

Black Angels Bar

Black Angel‘s Bar je od svého otevření nedílnou součástí světové barové špičky....





Restaurant Week

Na 50 restaurací z metropole se letos zapojilo do dalšího ročníku festivalu Restaurant Week. Letošním tématem je „Jídlo nezná hranic“. S vidličkou a nožem v ruce tak můžete cestovat do Asie, za pravou neapolskou pizzou nebo ochutnat peruánskou kuchyni.

Princip festivalu je stále stejný – za jednotnou cenu 590 nebo 790 korun dostanete v podniku tříchodové degustační menu (předkrm, hlavní chod, dezert), plus festivalový koktejl navíc.

P.S. Když ale při rezervaci použijete slevový kód RWC24CITYBEE, ušetříme vám 100 korun. :-)

 

Restaurant Week: Jídlo nezná hranic

Food Stories Agency s.r.o.

06.03. - 24.03.


 

Langoš, který pomáhá

Prvním letošním „dobroexternistou“ v restauraci Červený Jelen je Jiří Langmajer. Oblíbený  herec v rámci originálního charitativního projektu Dobrojídlo společně s Markem Fichtnerem, executive chefem Červeného Jelena, připravil delikátní chod:

Grilovaný argentinský rumpsteak s česnekovým máslem a hlívou ústřičnou s langošem, lanýžovou majonézou, peccorinem a nakládaným květákem a ředkvičkami. Na menu bude pouze od 26. února do 10. března. 50 korun z každého prodaného jídla věnuje restaurace Hospici svatého Lazara v Plzni.

 

Dobrojídlo: Langošův langoš

Červený Jelen

26.02. - 10.03.



5 zajímavých gastro akcí v březnu

 

Japanese Fried Food Festival

Café Sofa

02.03. 09:00


 

Start 15. sezóny Trhů na Kulaťáku

Farmářské trhy na Kulaťáku

02.03. 08:00




 

Festival delikátních chutí - jaro 2024

Novoměstská radnice

17.03. 10:00


Čerstvá várka nových podniků

 

CLARA Bistro

Útulné místo přímo u budovy Bulovka Medical Centre....


 

POP UP ze Zátiší

Unikátní menu, různorodá kuchyně v super prostředí a atmosféra s nezapomenutelným...


 

Cà phê Brown

Autentická vietnamská kavárna s útulným prostředím v srdci pražského Břevnova....


 

BISUTORO Bistro

Sushi restaurace. Asijské bistro u Ipáku....


 

Barometr Dining

Svoboda je u nás základní ingrediencí nejen kuchyně, ale celého vašeho zážitku....

Další nově otevřené podniky najdete ZDE

Nově otevřeno: Kde bude váš nový Revír? Kde najít Zašívárnu? Proč zajít do kostela?

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!